ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові виявили нелегальних гідів

|

27, 28 квітня та 11 травня управління туризму департаменту «ЄВРО 2012» ЛМР спільно з працівниками управління муніципальної дружини провело планові перевірки серед фахівців туристичного супроводу м. Львова на предмет дотримання вимог чинного законодавства щодо ведення екскурсій. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Нагадаємо, з метою врегулювання діяльності нелегальних іноземних екскурсоводів, забезпечення якісних туристичних послуг, запобігання порушенню законодавства в галузі туризму у м. Львові прийнято ухвалу Львівської міської ради від 23.10.2008 р. № 2139 «Про затвердження Положення про порядок проведення екскурсійної діяльності у м. Львові» (зі змінами від 03.11.2011 р. № 870 «Про внесення змін до ухвали міської ради від 23.10.2008 № 2139»). Реалізація Положення дозволяє забезпечити контроль за діяльністю фахівців туристичного супроводу.

Під час рейдів, проведених у центральній частині міста, а також на Личаківському кладовищі, було виявлено ряд порушень. Зокрема, особи, які супроводжують туристичні групи, здійснюють діяльність без належних документів, або із протермінованими документами, а діяльність з надання послуг туристичного супроводу без дозволу є порушенням чинного законодавства в галузі туризму і передбачає відповідальність згідно з чинним законодавством України.

Необхідні документи для здійснення туристичного супроводу це:

– дозвіл Акредитаційної комісії з питань видачі дозволів на право здійснення туристичного супроводу Головного Управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій Львівської обласної державної адміністрації;

– нагрудний знак – бейдж львівського зразка, отриманий в управлінні туризму департаменту «ЄВРО 2012» ЛМР;

– разова угода, або наряд-путівка (направлення на екскурсію) від туристичної фірми, в разі, якщо така особа співпрацює із туристичною фірмою на постійній основі чи за строковим договором;

– свідоцтво (витяг) про державну реєстрацію та виписка з єдиного державного реєстру про сплату податків, якщо така особа є суб’єктом підприємницької діяльності;

– підтвердні документи на проведення безкоштовних екскурсій – направлення із закладів освіти, катехитичної школи тощо.

Чимало фахівців туристичного супроводу пояснюють відсутність тих чи інших документів при здійсненні ними туристичного супроводу необізнаністю із вимогами до здійснення такого супроводу. З метою уникнення непорозумінь та для врегулювання порушень, управлінням туризму було підготовлено роз’яснення щодо здійснення туристичного супроводу.

Задля поширення інформації та зменшення кількості порушень, роз’яснення було надіслано туристичним фірмам, а також розміщено на офіційній сторінці ЛМР та сторінках львівських екскурсоводів у соціальних мережах.

Довідка

Управлінням туризму ЛМР прийнято та опрацьовано 419 заяв від фахівців туристичного супроводу, 95 осіб з їх числа отримали бейджі повторно у зв’язку із продовженням терміну дозволу на здійснення туристичного супроводу чи втратою цього документа. Усі вони отримали бейджі (ідентифікаційні картки) львівського взірця безкоштовно.

Майже половина (більше 48%) з усіх екскурсоводів надають послуги іноземними мовами. З них 44,5% – польською мовою, 26,7% – російською мовою, 23,3% – англійською мовою, 10,9% — німецькою, 12,4% іншими – чеською, італійською, іспанською, сербохорватською, французькою, білоруською, Есперанто. 34 особи володіють двома чи більше іноземними мовами.

Серед фахівців туристичного супроводу значно зросла кількість молодих людей віком 18 – 30 років

У порівнянні із 2010 роком (дослідження проводилось у серпні 2010 року) кількість сертифікованих екскурсоводів та гідів-перекладачів на теренах Львова зросла на 16,5% (69 осіб, котрі вперше отримали ідентифікаційну картку фахівця туристичного супроводу).

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *