ОСТАННІ НОВИНИ

Відбудеться ХIХ Всеукраїнський фестиваль дитячих театральних колективів «Казка у гаю»

|

До Дня захисту дітей 26-27 травня у Музеї народної архітектури та побуту у Львові відбудеться фестиваль «Казка у гаю», інформує прес-служба Львівської міськради.

Фестиваль підтримує та створює умови для розвитку дитячо-юнацьких колективів театрального жанру, надає можливості реалізувати свій творчий потенціал, обмінятися досвідом, репертуаром,  потрапити у  казкову атмосферу та у казкове місце .

Захід щорічно  відбувається  просто неба, має свою історію, традиції і є улюбленим «святом казки» для учасників та гостей.

Кожного року фестиваль розкриває іншу тему, відповідно до якої колективи-учасники презентують свої виступи. Тема цьогорічного свята – «Силу і здоров’я збережемо – життя казково проживемо!»

Учасниками фестивалю є дитячі театральні колективи з різних міст та областей України, а саме – Києва, Черкас, Полтави, Івано-Франківська, Тернопільської обл., Львова та Львівської області. Учасники представлятимуть вистави: «Хто найкрасивіший?», «Чарівна квітка», «Секретна зброя», «Лісова пригода», «Пригоди папуги Пая», «Вперта баба», «По дорозі в Казку», «Наш веселий колобок», «Червона шапочка», «Крило Ангела», «Вовк та семеро козенят», «Пригоди Котим`ячика».

Окрім театральних колективів  у фестивалі беруть участь вокально-хореографічні колективи, котрі наповнюють та збагачують програму свята і мають статус «гості фестивалю».

Також на території музею буде діяти :

«Галявина розваг» – розваги із Казковою панною,  Квітковою панною та веселим Гайовичком.

«Галявина казкарів» – байки  та легенди від казкарів, розповідь про казки, колискові в українських традиціях плекання дитини.

«Галявина  маленьких майстрів» – народні майстри проводитимуть для дітей майстер-класи з різних ремесел: ткацтва,  гончарства,  розмальовування печі, виготовлення ляльки-мотанки з сіна, тканини, салфеток.

Родзинкою свята буде галявина «Плекальня», у програмі якої:

– колискові та забавлянки в українських традиціях плекання дитини від українського педагога, освітнього діяча, науковця Євгенії  Іванівни Сявавко;

– майстер-клас забавлянок;

– а також, що найголовніше – кожна матір зможе навчитись співати колискові за допомогою підготованих буклетів та допомоги гурту «Трояка Ружа».

Урочисте відкриття та закриття фестивалю – це окреме велике театралізоване  дійство за участю професійних акторів театрів Львова. Завершується фестиваль нагородженням учасників фестивалю дипломами, кубками  і подарунками та дискотекою для учасників.

Художній рівень вистав  оцінює компетентне журі, до складу якого входять три члени спілки театральних діячів України, викладачі режисури та сценарної майстерності, методисти  театрального жанру. 

Організатори фестивалю: Музей народної архітектури та побуту, управління культури і туризму Львівської міської ради, управління у справах дітей ЛОДА, головне управління освіти і науки ЛОДА, ГО «Українська молодь – Христові».

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *