ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині ліквідовано 939 стихійних сміттєзвалищ

|

На Львівщині підведено підсумки місячника озеленення, прибирання та благоустрою і Дня довкілля. Основними напрямками роботи протягом місячника було проведення інформаційно-просвітницьких заходів з метою підвищення екологічної свідомості населення, створення нових та відновлення існуючих зелених насаджень, впорядкування територій населених пунктів, парків і скверів, очищення джерел і прибережних захисних смуг водойм від сміття, впорядкування існуючих сміттєзвалищ та ліквідація стихійних. Про це повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України.

Представники Держуправління взяли участь у засіданні громадської ради при Держуправлінні ОНПС в Львівській області, де було прийнято рішення організувати та провести природоохоронний конкурс «Будиночок для пернатого друга», а також взяти участь у спільному з громадськими організаціями екологічного спрямування проведенні місячника озеленення, прибирання та благоустрою і Дня довкілля в селища Брюховичі.

Держуправлінням забезпечено щотижневе узагальнення та надання Оргкомітетові інформації про хід проведення місячника озеленення, прибирання та благоустрою.

Згідно з отриманими від районних та міських оргкомітетів з проведення місячника даними, на території області участь у акції взяли понад 650 тисяч чоловік.

Створено понад 650 ганових лісових насаджень. Найбільшу площу засаджено у Жовківському районі (199 га) та Бродівському районі (118 га).

Площа упорядкованих територій парків, скверів, алей становить понад 2,0 тис. га, найбільше – м. Львів, Дрогобич, Трускавець, Сокальський та Городоцький райони.

Висаджено майже 800 тисяч дерев. Найбільше у Стрийському, Старосамбірському та Дрогобицькому районах.

Кількість посаджених кущів складає майже 50 тисяч штук

Площа нових газонів та квітників становить понад 146га.

Ліквідовано 939 стихійних сміттєзвалищ, найбільше на територіях Перемишлянського, Миколаївського, Сокальського, Буського районів та м. Львові.

Упорядковано 496 сміттєзвалищ. Передовики –Бродівський, Золочівський та Сокальський райони.

Протяжність очищених від сміття берегів складає понад1212 км. Найдовшу берегову лінію розчистили жителі Буського, Турківського та Яворівського районів).

Розчищено та упорядковано 426 джерел. Найбільше джерел упорядковано у Турківському, Пустомитівському та Золочівському районах.

Слід зазначити, що значна робота з виконання загально обласних заходів з проведення місячника озеленення, прибирання та благоустрою і Дня довкілля проведена Львівським обласним управлінням водних ресурсів, Державною екологічною інспекцією в Львівській області, Львівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства, Головним управлінням охорони здоров′я, Львівською обласною санітарно-епідеміологічною станцією, Львівським обласним центром зайнятості, ГУ соціального захисту населення, ГУ Держкомзему у Львівській області, виконавчими службами Львівської міської ради.

Незважаючи на те, що місячник благоустрою на Львівщині завершено, Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області звертається до мешканців області з проханням і надалі продовжувати роботу із підтримки чистоти і благоустрою територій та зелених насаджень у рідних куточках.
Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *