ОСТАННІ НОВИНИ

«Доступне житло» проіснує кілька місяців - Волинець

|

Державна програма “Доступне житло”, якою передбачені кредити на житло під низький відсоток, пропрацює всього кілька місяців. Таку думку у коментарі УНН висловив народний депутат з фракції Компартії Євген Волинець.

“Питання полягає в тому чи буде ця програма працювати. Я припускаю, що буде запущено під вибори на кілька місяців по 10-15 сімей, які і без того пільгові кредити можуть отримати. А ось, що її буде продовжено на більш тривалий термін – сумніваюся”, – сказав Є.Волинець.

Народний депутат наголосив, що у реалізацію цієї програми слід вкласти немалі, навіть за масштабами усієї країни, кошти, а вільних коштів у держави нараз немає.

“А крім того, банки у нестабільній ситуації, не ризикнуть вкладати кошти”,- вважає він.

На думку народного депутата, наразі слід вкладати кошти не стільки у кредитування, а скільки у будівництво житла.

“Адже на сьогодні завищені ціни на житло обумовлені не дорогою роботою та матеріалами, а бажанням деяких кіл отримати надприбутки”, – наголосив парламентарій.

Він навів приклад Білорусії, де завдяки вкладанню державних коштів у будівництво житла врешті вдалося запровадити програму пільгового кредитування під 1% на 40 років.

Нагадаємо, Ощадбанк має до 13 травня розробити перелік документів необхідних для участі у програмі “Доступне житло”. За цією програмою населенню будуть видаватися кредити на житло під 3% річних у гривнях на 10 – 15 років.

Як повідомив міністр регіонального розвитку Анатолій Близнюк вже 15 травня програма розпочне свою роботу.

Після 9 травня на сайті Міністерства регіонального розвитку повинна бути розміщена інформація про перші житлові будинки представлені в рамках програми.

Програму запускатимуть спочатку на період до кінця 2012 року, а у разі успішної її реалізації програму планується продовжити і у 2013 році.

Слід зазначити, що у черзі на житло перебуває понад 1 млн громадян України.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *