ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові закликають не вірити путінським міфам й викинути георгіївську стрічку

|

Сьогодні, 9 травня, у різних частинах  Львова роздають  листівки, із закликом викинути в смітник символіку СРСР та георгіївські стрічки. Молодих людей з подібними агітками можна зустріти у центрі міста, а також поблизу Марсового поля та Пагорбу Слави. Автором листівок виступає Об’єднана опозиція Львівщини. Про це інформує кореспондент «Львівського порталу».

«Не вір імперським міфам! Не бери участі у фальшуванні історії! Впродовж декількох років у Росії вручають «георгиевские ленты» напередодні 9 травня. За задумом ініціаторів, це має символізувати перемогу у війні 1941-45 рр. Насправді ж ця стрічка є символом російської царської армії. З приходом до влади більшовиків ні георгіївськими хрестами, ні відповідними смужками не нагороджували. Більше того, у час війни 1941-45 рр. такі кольори на стрічках були притаманні РОА (армії генерала Власова, що воювала на боці Гітлера). А в Червоній армії за таку стрічку легко могли розстріляти.

Яка ж правда про ідею з георгіївськими стрічками? Насправді це спроба штучно поєднати царську і Червону армії. Це спроба Путіна створити новий символ для імперської політики «русского мира». Масова роздача цих стрічок – це «кремлівський флеш-моб».

Будь пильним. Не вір путінським міфам. Одягай національні барви.  Об’єднана опозиція Львівщини», – зазначено у листівках.

Фото: slava.mypage.ru

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *