ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян почали пускати на Пагорб Слави лише після владних урочистостей

|

Понад сто людей з квітами, які намагаються пройти на Пагорб Слави, аби вшанувати пам`ять загиблих у Другій Світовій війні, опинилися поза кордоном правоохоронців. Серед них дуже багато є людей старшого віку, хоча присутня й молодь. Люди провели в очікуванні з боку вулиці Личаківської понад годину, інформує з місця події кореспондент «Львівського порталу». Міліція  з трикратним кордоном перегородила вулицю Личаківську, а далі й Пасічну повністю. Не пропускали не лише потенційних учасників жалобних заходів, але й громадян, котрі працюють чи живуть на згаданих вулицях. Присутні вигукували: «Ганьба владі, яка не вміє організовувати масові заходи».

Також, як писав «Львівський портал», за загорожею міліціонерів опинилися й депутати Львівських міської та обласної рад. Депутат ЛОР Андрій Корнат вимагав у пересічних правоохоронців, аби вони покликали когось із керівництва міліції. Коли ж до нього через доволі тривалий час підійшов начальник ГУ МВС України у Львівській області Олександр Рудяк, то розмова переросла у перепалку. На закиди депутата О.Рудяк заявив: «Зараз я займаюсь охороною громадського порядку, а завтра чекаю вас в кабінеті з камерами, журналістами. В актовому залі, якщо у вас є до мене запитання».

Проте через кілька хвилин після цього, правоохоронці все ж зробили невеличку лазівку поміж своїми рядами й почали пропускати людей до Пагорбу Слави. Щоправда цей пропуск по часу співпав із закінченням урочистого покладання квітів за участі бомонду області.

Згодом О.Рудяк пояснив журналістам, через що міліція була змушена обмежувати рух громадян. За його словами, «йде зарежимлення ситуації».

 Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *