ОСТАННІ НОВИНИ

Суд заборонив проведення масових заходів у Львові 9 травня

|

Львівська міська рада скерувала позовну заяву до Львівського окружного адміністративного суду з вимогою заборонити проведення акцій 9 травня у Львові. Відтак, сьогодні відбулось судове засідання. «Суд прийняв рішення заборонити проведення масових заходів біля Монументу Слави, на Марсовому полі, пл. Ринок та на Холмі Слави», – уточнила Гелена Пайонкевич. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Нагадаємо, до Львівської міської ради надійшло загалом 11 заявок на проведення заходів 9 травня.

«Юридичне управління ЛМР мало достатньо підстав вважати, що задекларовані у заявках акції можуть спричинити загрозу громадській безпеці на 9-те травня, тому ми звернулись до суду», – розповіла  начальник юридичного управління Гелена Пайонкевич.

Нагадаємо, представники Львівського міського комітету Соціалістичної партії України 9 травня хочуть проводити мітинг на Пагорбі Слави з 10.30 до 13.00 год.

Громадська організація «Ідея Нації» 9 травня з 09.00 год до 20.00 год планує проводити екологічну акцію в рамках підготовки міста до Євро 2012 під гаслом «Очисти своє місто!» також на Пагорбі Слави та на Марсовому полі.

ЛО МГО «Сокіл» заявила про проведення 9 травня з 06.00 год до 22.00 год поминальних заходів з вшанування жертв Другої світової війни. Місця проведення акцій – Монумент Слави, Холм Слави, Марсове поле, центральна частина міста. Як зазначають у ЛО МГО «Сокіл», у рамках акцій протягом дня заплановані молодіжні флеш-моби, траурні віче, молебні пам’яті.

Львівська міська Рада Організації ветеранів України планує 9 травня провести 2 заходи: мітинг та покладання квітів о 10.00 год на Солдатському кладовищі та о 11.30 год на Пагорбі Слави, а також піший похід учасників від Солдатського кладовища до Пагорба Слави.

ГО «Ідея Нації» хоче проводити 9 травня з 9:00 до 20:00 год. екологічну акцію «Очисти місто лева від бруду та ганьби!». Місце проведення – Пагорб слави на вул.Пасічній та Марсове поле.

Львівська міська Рада організації ветеранів України планує покласти квіти на Пагорбі слави, Солдатському кладовищі о 11:00 год.

ВГО «Товариство Відродження Української нації» подала заявку на проведення масового заходу з вшанування жертв Першої та Другої світової воєн на Пагорбі слави з 11:00 до 14:30 год.

Також надійшла заявка від УДЮМК Галицького району Львова щодо запуску в небо небесних ліхтариків. Місце масового заходу – площа перед пам’ятником Т.Шевченку, пр.Свободи. Час – з 21:00 до 22:00 год.

Як поінформували у ЛОДА, 9 травня у межах державних святкових заходів о 11:00 год. відбудеться урочисте покладання квітів до пам’ятника Невідомому солдату на Пагорбі слави.

Ще 3 заявки надійшли до міської ради сьогодні. Зокрема, Львівська крайова організація УРП заявляла про проведення завтра з 13.00 до 13.30 год на пл. Ринок,1 флеш-мобу «Нацизм і комунізм – брати-близнюки». Організатори акції заявляли про плани демонструвати плакати «Гітлер та Сталін – брати-близнюки».

Друга заявка стосувалась проведення масових спортивних заходів з метою вшанування ветеранів завтра о 12.00-14.00 год на пр. Свободи (біля пам’ятника Т.Шевченкові). Заявка надійшла від громадянина Миколи Романова.

Третя спільна заявка подана від Львівського МК КПУ, Львівського ОК КПУ, ЛОГО «Комітет Львівщини», Львівського АФК. У заявці зазначено про проведення таких заходів: 10.00-10.30 год – панахида за загиблими на вул. Мечникова, Солдатський Військовий Меморіал; 10.30-10.50 год – проїзд ветеранів зі Солдатського Військового Меморіалу на Пагорб Слави; 11.45-12.15 год – урочистості з нагоди 67-річниці Перемоги (Пагорб Слави, вул. Пасічна), зокрема, привітання з нагоди Дня Перемоги і мітинг учасників заходів. 

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *