ОСТАННІ НОВИНИ

Міськрада відхилила протест прокурора щодо використання радянської символіки

|

Львівська міська рада відхилила протест прокурора на рішення про заборону використання радянської комуністичної та нацистської символіки. За це проголосували одноголосно 68 депутатів, які зібрались на позачергове засідання ЛМР біля пам’ятника жертвам тоталітарним репресіям на площі Шашкевича.

За словами начальника юридичного управління ЛМР Гелени Пайонкевич, закиди прокуратури про те, що приймаючи це рішення міськрада вийшла за межі своїх повноважень, є безпідставними. Вона зазначила, що у виключній компетенції ЛМР є проведення і контроль за масовими заходами у місті. Крім того, прапор перемоги, на який посилається у своєму протесті прокуратура, не є ідентичним прапору колишнього Радянського Союзу.

Позачергова сесія проводилась без міського голови Львова Андрія Садового та секретаря ЛМР Василя Павлюка. Останній, як відомо, перебуває у відпустці і вчора А. Садовий підписав розпорядження про те, щоб відкликати його з відпустки для проведення сесії.

Водночас, голова фракції ВО «Свобод» Руслан Кошулинський повідомив, що А. Садовий не брав участі в сесії тому, що до 10 травня перебуває в Ізраїлі в службовому відряджені.

«Андрій Іванович бере участь у міжнародній зустрічі мерів, присвяченій питанням безпеки. Традиційно вже який рік його немає у Львові на 9 травня», – сказав Р. Кошулинський.

Після засідання сесії начальник юридичного управління Гелена Пайонкевич розповіла «Львівському порталу, що міська рада розширила свої позовні вимоги на всі акції, заявки на які були подані вже після початку розгляду судового позову в адміністративному суді. Тому, якщо суд ухвалить рішення про заборону масових акцій – його дія буде розповсюджуватись на будь-які заявки, подані пізніше.

 Фолто: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *