ОСТАННІ НОВИНИ

Міська рада Львова може прийняти нову ухвалу про заборону червоних прапорів

|

Завтра на позачерговій сесії Львівської міської ради депутати планують подолати протест прокурора на ухвалу від 26 квітня про заборону радянської, комуністичної та нацистської символіки у Львові. Про це “Львівському порталу” повідомив голова фракції ВО “Свобода” у Львівській міській раді Руслан Кошулинський. Водночас він зазначив, що міська рада може й прийняти нову ухвалу з цього приводу.

“Сесія відбудеться завтра біля тюрми на Лонцького. Депутати або відхилять протест прокурора на ухвалу від 26 квітня, або ж приймуть нову ухвалу. Ми це робимо тому що,  допоки міська рада не прийме рішення щодо протесту прокурора, то сама ухвала нечинна” – наголосив Р. Кошулинський.

За його словами, головна мета такої ухвали — не допустити вивішування символіки неіснуючої держави на будівлях чи установах міста, а також використання її  під час масових заходів.

 Що ж стосується прогнозу подій 9 травня, то Р. Кошулинський зауважив, що прогнозувати що-небудь неможливо і досвід минулого року це підтвердив. “Може бути будь-що. Можуть приїхати п`ятеро туристів і на балконі орендованої квартири щось вивісити” – сказав він.

При цьому Кошулинський зауважив, що міська влада мала би в судовому порядку заборонити проведення акції 9 травня, щоби уникнути порушень громадського порядку, однак, за його даними “із Садовим попрацювали, щоби він не подавав до суду”.

У прес-службі Львівської міської ради “Львівському порталу” повідомили, що станом на 11.00 жодних заявок на проведення масових акцій 9 травня у Львові поки що не зареєстровано.

Раніше представник Антифашистського комітету України Олександр Калинюк заявляв журналістам, що представники ветеранських та лівих організацій обов`язково відзначатимуть 9 травня у Львові під прапорами перемоги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *