ОСТАННІ НОВИНИ

Європейські ветеринари безкоштовно стерилізуватимуть львівських псів

|

Від сьогодні у Львові реалізовуватимуть проект зі стерилізації безпритульних собак. Запроваджуватимуть проект досвідчені європейські ветеринари з міжнародного Фонду FOUR PAWS (VIER PFOTEN International). Вони приїхали до Львова спеціально для того, аби гуманними методами встановити контроль за кількістю безпритульних собак шляхом контролю за їх розмноженням. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив начальник управління житлового господарства ЛМР Юрій Голець.

Як розповіла координатор проектів Фонду FOUR PAWS (Болгарія), ветеринар Маріна Івановазі, щодня вони виловлюватимуть у місті і стерилізуватимуть по 20-30 бездомних псів. В місяць таких операцій європейські ветеринари зможуть здійснити більше 500. Для цього вони привезли із собою три спецмашини – сучасна мобільна клініка (оснащена кондиціонером, холодильником для зберігання медикаментів, апарат для стерилізації, тощо), автомобіль для виловлювання та перевезення тварин (у якій наявні спеціальні клітки) та автомобіль для переміщення самих лікарів-ветеринарів.

«Звичайно, що ми зможемо прооперувати і більше собак, але через несприятливу транспортну мережу, наш автомобіль просто не зможе швидко пересуватися по місту. Тому ми будемо вдячні волонтерам і просто львів’янам за сприяння у цьому питанні, адже вони зможуть власноруч привозити тварин до нас», – сказала Маріна Івановазі.

Розміщуватись мобільна клініка, за її словами, буде на території ЛКП «Лев». Також львівське комунальне приміщення надасть європейським ветеринарам вольєри для собак і матиме нагоду спостерігати за роботою європейських колег.

«Спершу ми відловлюватимемо собак, перевозитимемо до клініки кожного в окремій клітці. Потім, у клініці, ми вивчатимемо стан тварини, оперуватимемо. Після реабілітації, ми знову оглядатимемо нашого пацієнта, чіплятимемо на вухо відповідну бірку, на якій буде позначка нашого Фонду, і вакцинуватимемо. І насамкінець собаку буде відвезено у те місце, де тварину було знайдено», – розповіла болгарська ветеринар.

Як зазначила директор проектів Фонду FOUR PAWS Іоана Данглер стерилізувати собак у Львові Фонд буде безкоштовно, а точніше за благодійні кошти тисяч людей, які проживають в Європі. «Взагалі-то одна така операція коштує 25-40 євро. Ми звичайно проводитиме це у Львові безкоштовно, а витрачатимемо ми на операції та медикаменти кошти донорів з країн ЄС», – зазначила вона.

Водночас Ю. Голець повідомив, що за останні чотири року мерія вперше цього року виділила для ЛКП «Лев» значну суму для стерилізації тварин – майже півмільйона гривень.

Окрім операційних втручань, європейські ветеринари прочитають курс лекцій для львівських студентів Львівської державної академії ветеринарної медицини з метою передачі європейського досвіду у поводженні з тваринами та їх стерилізації. Львівські ветеринари зможуть запроваджувати набуті вміння і після закінчення проекту.

За словами представників міжнародного Фонду «Чотири лапи», у Львові протягом місяця працюватиме власне група болгарських спеціалістів – три ветеринари, два спеціалісти по відлову собак та два помічника. Якщо Львів буде зацікавлений у продовженні проекту, ветеринари з Європи готові працювати і надалі тут. Даний проект також реалізовуватимуть у Києві (там уже працює група з Румунії) та у Луцьку. Окрім того, Фонд має намір попрацювати у Донецьку і, можливо, у Житомирі.

Фото: Львівський портал 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *