ОСТАННІ НОВИНИ

Першотравень у Львові минає спокійно

|

Акції лівих партії у міжнародний день солідарності трудящих у Львові пройшли без інцидентів. Трохи більше 50 осіб зібралися біля пам’ятника воїнам-визволителям на Стрийській з транспарантом «Хай живе перше дняв – день міжнародної солідарності трудящих» та під прапором ПСПУ і Всеукраїнської організації жінок-трудівниць.

Однак керували всім представники обкому КПУ. Його очільник Юрій Ткаченко заявив під час виступу, що попри зміну влади ціни ростуть, тарифи також, а народ продовжує ставати все убогішим. Пан Ткаченко наголошував, що тільки комуністи ніколи не зраджували український народ на відміну від демократів та капіталістів і перед новими виборами вони вимагають повернути Україну народові.

Більшість учасників мітингу уважно слухали промовця, незважаючи на немалу спеку і літній вік. Натомість працівники міліції, яких на самій площі було кілька десятків плюс резерви у парку культури одразу за пам’ятником і в автобусах неподалік, відверто позіхали. Однак мусили тягнути лямку, бо на маївку зібралося ледь не все начальство обласного управління – Олександр Рудяк стояв біля свого джипа у затінку на протилежному боці Стрийської, а під сонечком «засмагали» начальник міліції громадської безпеки Михайло Курочка та його безпосередні підлеглі.

Під сам кінець учасники мітингу зачитали резолюцію, що подивувала міксом соціальних, економічних та політичних вимог – від повернення боргів із зарплатні до надання російській мові офіційного статусу та засудження політики залежності України від США й МВФ.

Жодних представників правих партій поблизу цієї акції не виявили.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *