ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові обговорять проблеми житла в історичному центрі Львова

|

25 квітня о 18.30 год. у рамках виставки «Дім: Століття змін» та за сприяння Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ,відбудеться круглий стіл на тему «Житло в історичному центрі: приватна власність/колективна відповідальність». Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Події минулого століття разюче змінили форми власності на житло. Кардинальні реформи радянської влади в сфері житлового господарства та закони про відчуження нерухомості призвели до того, що замість одного господаря більшість будинків у історичній частині міста перейшли у власність багатьох мешканців. Окрім того, збереження історичної забудови Львова не було пріоритетом радянської влади. А проведена на початку 90-х приватизація лише сприяла тихому руйнуванню житлових пам’яток архітектури.

Під час круглого столу «Житло в історичному центрі: приватна власність/колективна відповідальність» начальник управління історичного середовища Лілія Онищенко розповість, як управляли житлом в місті 100 років тому та що призвело до негативних змін і конфлікту власності», – розповіли у GIZ.

Представники Галицької районної адміністрації розкажуть про можливості співпраці мешканців та підприємців одне з одним та з міською владою.

Також в зустрічі візьмуть участь представники об’єднання співвласників будинку на вул. Лисенка, які поділяться досвідом про те, як можна підвищити якість життя в історичному середмісті  власними силами.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *