ОСТАННІ НОВИНИ

Біля пам’ятника Кобзареві КОД проводить мовчазну акцію протесту

|

У Львові на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченкові розпочинається акція протесту, організована представниками Комітету опору диктатурі. Про це передає кореспондент «Львівського порталу» із місця події.

За словами нашого кореспондента, у даний час збираються прихильники «Свободи», «Фронту Змін», «За Україну!», «Народного руху», «Батьківщини», «Громадянської позиції», «УРП». Всі учасники протесту тримають у руках прапори свої політичних партій. Окрім того, молоді прихильники «Свободи» зараз одягають на груди таблички з написом «Ні репресіям!» та респіраторні маски. Також вони тримають у руках транспаранти із написами: «Ні переслідуванням опозиції!», «Геть руки від опозиційних депутатів та підприємців!», «Чистий четвер без брудного режиму», «Хто замовник репресій проти 600 підприємців та 400 підприємств?», «КАстюк, геть руки від освіти та культури», «КАстюк співпрацює з мафією», «КАстюк займайся не виборами, а господаркою».

Як повідомила у коментарі «Львівському порталу» голова фракції ВО «Свобода» у Львівській обласній раді Ірина Сех, сьогодні не буде голосних акцій, оскільки це Страсний тиждень і люди зайняті приготуваннями до Великодня.

«Однак, навіть напередодні такого світлого свята ми зобов’язані провести таку мовчазну акцію протесту, після того як дізналися, що президент України буде у Львові. Ми повинні йому показати, що громада Львівщини не сприймає цього режиму. Ми проти репресій, проти переслідування підприємців і політичних діячів. Львівщина сьогодні не доотримує великих субвенцій з державного бюджету, вона обділена державним фінансуванням. Представник президента – голова ЛОДА взагалі є нелегітимним, оскільки сесія обласної ради висловила йому недовіру. Президент, перебуваючи на Львівщині має знати позицію громади», – заявила І.Сех.

За словами нашого кореспондента, на грудях у Ірини Сех причіплена табличка з написом «Ні репресіям!». За її словами, акція відбуватиметься на площі біля пам’ятника Кобзареві та біля Палацу Потоцьких, власне на ці два місця була подана заявка у Львівську міську раду щодо проведення там протестів.

Також І.Сех додала, що акція буде тривати допоки президент не покине території Львівщини. Які саме ще мають бути вияви протесту вона не уточняла, оскільки це вирішуватиметься одразу на місці.

За словами лідерки ВО «Свобода»у Львівській облраді, чіткого плану дій учасники КОДу не могли скласти, бо ще станом на вчорашній вечір не було відомо чіткої програми перебування президента у Львові.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *