ОСТАННІ НОВИНИ

Автокредити можуть подорожчати

|

На сьогоднішній день велика кількість неповернутих кредитів може примусити банки підвищити на 1-2% ставки на автокредити, вважає президент Українського аналітичного центру Олександр Охрименко.

За підсумками 2011 року частка “проблемних” позик в портфелях 35 провідних банків досягає 20-40%. Досить значна цифра.

“Як результат, банки схильні не знижувати, а саме підвищувати ставки по автомобільних кредитах, щоб “відбити” втрати від недобросовісних позичальників. Тому можна навіть очікувати млявого зростання реальних ставок по автомобільних кредитах на 1-2% найближчим часом. До того ж , банки все більше і більше розглядають передачу видачі автокредитів своїм дочірнім лізинговим компаніям. Це більш вигідно, ніж займатися кредитуванням самостійно”, – пояснив фахівець.

Так що, якщо в недалекому майбутньому з`явиться потреба взяти авто в кредит, потрібно бути готовим до того, що банку доведеться віддавати не менше 20% в рік. Кредити під “докризові” 14-15% річних повернуться ще явно нескоро. Як повідомлялось, на кінець лютого середня реальна ставка по кредитах на купівлю авто з усіма прихованими платежами, комісіями, обов`язковими страховками та іншими послугами складала близько 41%.

ТСН

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *