ОСТАННІ НОВИНИ

Трьох прикордонників понизили у посадах через нетактовну поведінку з людьми

|

Як розповів у коментарі «Львівському порталу» начальник Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України генерал-лейтенант Артур Горбенко, минулого року на їхній телефон довіри (так звана «гаряча лінія») надійшло утричі менше скарг щодо роботи військовослужбовців ЗахРУ ДПСУ, ніж у 2010. Щоправда конкретних цифр А.Горбенко не назвав. Однак зазначив, що на кожне звернення чи скаргу, керівництво прикордонної служби реагує дуже серйозно.

«На кожне звернення чи скаргу ми дуже серйозно реагуємо – як на рівні адміністрації державної прикордонної служби, так і на рівні регіонального управління і на рівні прикордонних загонів. При отриманні відповідної скарги нами, якщо є підстави, призначаються службові розслідування, які ретельно проводяться. За результатами цих розслідувань приймаються не лише дисциплінарні заходи (притягнення до дисциплінарної відповідальності), а й приймаються кадрові заходи, коли ми вимушені понижувати у посадах військовослужбовців, або й взагалі звільнювати зі служби», – розповів А.Горбенко.

Так, минулого року трьох військовослужбовців, за його словами, понизили в посадах через нетактовну поведінку з людьми, які перетинали кордон. Ці факти були підтвердженні під час службових розслідувань.

«На жаль, ще надходять скарги щодо негативної поведінки прикордонників, хоча їхня кількість суттєво знизилась. Але сподіваються, що з введенням стандартів культури прикордонного контролю ми проведемо роботу таким чином, що такі негативні явища взагалі зникнуть», – зазначив генерал-лейтенант.

Артур Горбенко також повідомив, що актуальними залишаються скарги щодо черг у пунктах перетинів кордонів, які постійно надходять. Але досить серйозно знизилась кількість скарг на можливі побори в пунктах пропуску.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *