ОСТАННІ НОВИНИ

На час Євро-2012 львів`янам влаштують черговий транспортний армагеддон

|

На час чемпіонату Європи з футболу 2012 року робота громадського транспорту у Львова  буде дещо скерогованою. Чиновники міськради заздалегідь попереджають про певні незручності для львів’ян й водночас наголошують на необхідності з розумінням до цього віднестися. Про це сьогодні на брифінгу зазначили заступник департаменту «Євро-2012» ЛМР Олег Вілюра та заступник начальника управління транспорту і зв’язку ЛМР Андрій Білоус.

«Заздалегідь кажемо, що будуть певні незручності, але ми всі маємо з розумінням до цього віднестися. Подія такого рівня відбувається у Львові вперше. І ми маємо бути у цей час максимально толерантними, гостинними, привітними», – зазначив О.Вілюра.

Він наголосив, що впродовж усього чемпіонату рух у центрі Львова  буде обмежено, оскільки центральна частина міста буде фан-зоною. Маршрути громадського транспорту, котрі пролягають через проспект Свободи будуть перескеровані – або скорочені, або здійснюватимуть об’їзд центру.

«Фан-зона – обличчя міста, розміщатиметься біля оперного театру. Тут на великому екрані переглядатимуться і матчі, і концертна програма, у час, коли не відбуватиметься футбол. Відповідно рух громадського транспорту буде обмежений», – додав він.

У місті будуть розміщені знаки для орієнтування пішоходів та водіїв транспортних засобів. Пішохідні вказівники – фіолетового кольору з білими стрілками, дорожні білого кольору з чорними символами або текстом.

Водночас, зважаючи на очікувану кількість відвідувачів, у дні матчів  буде введено  додаткові маршрути для швидкого сполучення між вузловими об’єктами міста – головний залізничний вокзал, аеропорт, фан-зона у центрі і стадіон. Це будуть додаткові маршрути, так звані шатл-баси  для перевезення вболівальників.

«На цих маршрутах буде закумульована достатня кількість великих автобусів, що дозволить у дні проведення матчів ефективно здійснити перевезення», – розповів А.Білоус.

Шатл-баси курсуватимуть за маршрутами аеропорт-центр, аеропорт-стадіон та центр-стадіон.

Також під час чемпіонату у дні матчів рух транспортних засобів буде цілодобово обмежений у1,5 кмзоні навколо стадіону. Транспортний периметр включатиме вул. Вернадського, Кільцеву дорогу, вул. Проектована-8 та вул. Проектована-7. Крім того, з 14.00  до 2.00 год. наступного дня буде закрита    для проїзду вул. Стрийська  на відрізку від перехрестя Стрийська-Наукова-Хуторівка до Кільцевої дороги. В’їзд у цю зону буде дозволений лише громадському транспорту та акредитованим транспортним засобам. Також чиновники обіцяють, що обмеження не торкатиметься мешканців, котрі проживають у цій зоні та, котрі зможуть це довести за допомогою прописки у паспорті.

«Основна мета організації півтора кілометрової зони – розділити  у часі та просторі пішохідні та транспортні потоки. Це робиться для того, щоб уникнути перевантаження під’їзних шляхів до стадіону, особливо, зважаючи на те, що їх кількість є обмеженою, а також з міркувань безпеки», – зазначив О.Вілюра.

Він додав, що подібні кроки не мали б особливо негативно вплинути на львів’ян, оскільки матчі відбуватимуться у вихідні дні та у вечірній час. За словами О.Вілюри, зараз на рівні уряду ініціюється прийняття постанови про оголошення в приймаючих містах днів, коли відбуватимуться матчі, вихідними. Це робиться, щоб зменшити потік пасажирів. «Ми повинні враховувати як потреби відвідувачів, так і потреби мешканців Львова. І якщо мешканці будуть невдоволені, ми це вважатимемо, як свій мінус», – резюмував О.Вілюра.

Фото: Львівський портал 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *