ОСТАННІ НОВИНИ

За два тижні на Львівщині зафіксовано 186 випадків загоряння сухої трави

|

Із настанням теплої весняної погоди в період з 7 до 20 березня на адміністративних територіях області зафіксовано 186 випадків загоряння сухої трави окремими осередками, внаслідок чого завдано непоправимої шкоди довкіллю. Про це повідомили в Головному управлінні з питань НС Львівської облдержадміністрації.

Така ситуація склалась внаслідок самовільного випалювання населенням сухої рослинності. До гасіння пожеж, залучаються значні сили пожежно-рятувальних підрозділів Головного територіального управління Міністерства надзвичайних ситуацій в Львівській області, служб цивільного захисту області, установ та управлінь центрального і обласного підпорядкування, а також витрачаються значні матеріальні ресурси.

Нагадуємо, що пожежі завдають величезної шкоди ґрунтам, рослинному та тваринному світу, призводять до забруднення атмосферного повітря.

Самовільне випалювання сухої рослинності у смугах відводу автомобільних доріг і залізниці, випалювання стерні, луків, пасовищ, а також опалого листя у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу тягне за собою адміністративну відповідальність.

Станом на 20 березня під час проведених рейдів працівниками контролюючих органів затримано та притягнено до відповідальності 258 порушників, яких оштрафовано на суму від 170 до 340 гривень.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *