ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура направила в суд справу проти керівництва «Комфортбуду»

|

Прокуратурою м.Львова сьогодні, 3 березня,скеровано до суду кримінальну справу порушену у вересні 2011 року за фактом безпідставної умисної невиплати заробітної плати службовими особами ТзОВ БК «Комфортбуд-1» за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 175 ч. 1 КК України. Про це «Львівському порталу» повідомив прокурор м.Львова А.Стасів.

Під час розслідування кримінальної справи слідчими прокуратури міста Львова встановлено, що при надходженні протягом січня-вересня 2011 року на розрахункові рахунки товариства грошових коштів в сумі більш як 128, 6 млн. грн, при наявності заборгованості із виплати заробітної плати перед 725 працівниками підприємства, яка станом на 31 .08.2011 року і становила 1 955 819 гривень, службові особи товариства умисно, безпідставно, протягом лютого-квітня 2011 року заробітної плати працівникам ТзОВ «БК «Комфортбуд-1» не виплачували.

При цьому  отримані впродовж цих трьох місяців грошові кошти в порушення вимог ст. 97 КЗпП України та ст. 15 Закону України «Про оплату праці», які передбачають першочергову виплату заробітної плати,  витратили на оплату різних товарів та послуг, зокрема й оплати мобільного зв’язку на суму більш як  500 тис. грн., за телекомунікаційні послуги на суму більш як 67 тис.грн., надання різної фінансової допомоги на суму майже 2 млн. грн., відряджень на суму 570 тис.грн., та на інші видатки.

Протягом слідства усі 725 працівників підприємства визнані потерпілими по даній кримінальній справі. В свою чергу, керівництвом ТзОВ «БК «Комфортбуд-1» в ході розслідування даної кримінальної справи заборгованість перед працівниками товариства була погашена.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *