ОСТАННІ НОВИНИ

Торік понад 1,5 тис львів’ян взяли участь в оплачуваних громадських роботах

|

Для забезпечення тимчасової зайнятості у Львові періодично проводяться оплачувані громадські роботи. У 2011 році до цих робіт було залучено понад 1500 осіб. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.

Як повідомили у відділі праці ЛМР, упродовж 2011 року в оплачуваних громадських роботах у Львові взяли участь 1532 особи з числа безробітних. Крім того, за інформацією Головного управління статистики у Львівській області, протягом січня 2012 року вже 43 особи були залучені до громадських робіт. «Громадські роботи є необхідними для покращення благоустрою у місті, а також корисними для громади міста. Ці роботи відіграють важливе значення для забезпечення тимчасової зайнятості людей, які не мають постійної роботи. У свою чергу, участь у цих роботах дозволяє отримувати додаткову зарплату, поки мешканець шукає іншу роботу. Під час виконання громадських робіт працівник отримує заробітну плату не меншу, ніж середня по підприємству за тією ж посадою», – розповідає начальник відділу праці ЛМР Катерина Рибачок.

Основними видами громадських робіт у 2011 році у Львові були:

– догляд за особами похилого віку та інвалідами;

– виконання підсобних робіт;

– проведення позашкільної профорієнтаційної та психологічної роботи з учнями загально-навчальних закладів;

– благоустрій та впорядкування територій, об’єктів;

– малярно-штукатурні роботи;

– вантажно-розвантажувальні роботи.

У цілому протягом 2011 року службою зайнятості м. Львова було укладено 454 договори на 2239 робочих місць для виконання громадських робіт.

Нагадаємо, для забезпечення тимчасової зайнятості громадян службою зайнятості організовуються оплачувані громадські роботи. Рішенням виконавчого комітету ЛМР № 1093 від 30.12.2012 р. затверджено перелік громадських робіт, які можуть застосовуватися у 2012 році (31 вид громадських робіт). Відповідно до рішення виконавчого комітету ЛМР № 73 від 10.02.2012 р. цей перелік включає 32 види робіт. Із текстами рішень можна ознайомитись на офіційному порталі Львівської міської ради http://www.city-adm.lviv.ua у розділі «Документи ЛМР».

Довідка

Оплачувані громадські роботи – це загальнодоступні види некваліфікованих робіт, а також кваліфіковані роботи, які організовують з метою надання додаткової соціальної підтримки та забезпечення тимчасової зайнятості осіб, які шукають роботу.

Особи, зареєстровані як безробітні, залучаються до оплачуваних громадських робіт на термін, що сумарно не перевищує 180 днів у межах календарного року.

Оплачуються громадські роботи за тарифними ставками та посадовими окладами відповідно до законодавства, які не можуть бути меншими за розмір мінімальної заробітної плати.

На громадські роботи скеровує міський центр зайнятості. Фінансування проводиться за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, а також підприємств, для яких роботи виконуються за договором.

Фото: Львівський портал

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *