ОСТАННІ НОВИНИ

Бюджетники зобов’язані щороку подавати декларацію про доходи та видатки

|

В Україні з 1 січня 2012 р. набирає чинності стаття 18 “Фінансовий контроль” закону про основи запобігання і протидії корупції в Україні, повідомляє РБК-Україна.

Відповідно до вимог статті, посадові особи юридичних осіб публічного права, які отримують заробітну плату за рахунок державного або місцевого бюджету зобов`язані щорічно до 1 квітня подавати за місцем роботи (служби) декларацію про майно, доходи, витрати та зобов`язання фінансового характеру за минулий рік.

Відомості, зазначені в декларації про майно, доходи, витрати та зобов`язання фінансового характеру за минулий рік Президента України, голови Верховної Ради, народних депутатів України, Прем`єр-міністра, членів Кабінету Міністрів, Голови та суддів Конституційного Суду України, Голови та суддів Верховного Суду, голів і суддів вищих спеціалізованих судів України, Генерального прокурора України та його заступників, голови Національного банку України, Голови Рахункової палати, Голови та членів Вищої ради юстиції, членів Центральної виборчої комісії, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Голови та членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, керівників інших органів державної влади та їх заступників, членів колегіальних органів державної влади (комісій, рад), керівників органів місцевого самоврядування та їх заступників підлягають оприлюдненню протягом 30 днів з дня їх подання шляхом опублікування в офіційних друкованих виданнях відповідних органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Крім того, особа, що претендує на зайняття посади до призначення або обрання на відповідну посаду подає в установленому законом порядку за місцем майбутньої роботи (служби) декларацію про майно, доходи, витрати та зобов`язання фінансового характеру за минулий рік.

Нагадаємо, відповідний закон Президент України Віктор Янукович підписав 8 червня 2011 р. відповідно до закону, в декларацію про доходи окремо вноситимуться відомості про витрати на майно, що перебуває у приватній власності, і на майно, що перебуває в оренді. За звітний рік також декларуються одноразові витрати, якщо вони рівні або перевищують 150 тис. грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *