ОСТАННІ НОВИНИ

Для продовження злітно-посадкової смуги аеропорту «Львів» виділено понад 2 га землі

|

Сьогодні на сесії Львівської міської ради затверджено проект землеустрою для ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» щодо відведення та надання земельної ділянки на вул. Любінській, 168 у постійне користування.

Земельна ділянка охоплює 2,4613 га та використовуватиметься для будівництва продовження злітно-посадкової смуги.

Нагадаємо, розвиток аеропорту здійснюється відповідно до Концепції архітектурно-планувальної організації території аеропорту. Відповідно до Концепції розвиток території аеропорту здійснюватиметься у два етапи:

– на період до 2012 р. – пов’язаний з підготовкою м. Львова до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу «ЄВРО-2012»;

– на період до 2020 р. – для подальшого розвитку та впорядкування території аеропорту, приведення її до міжнародних вимог обслуговування пасажирів, безпеки польотів

Довідка

Концепція архітектурно-планувальної організації території аеропорту – детальний план території, відповідно до якого здійснюється комплексна забудова території аеропорту. Концепцією охоплена територія площею 497 га, що включає аеропорт та прилеглі до нього території.

1-й етап реконструкції та розвитку аеропорту та прилеглої території передбачає:

–          реконструкцію з видовженням злітної смуги аеродрому;

–          будівництво пасажирського терміналу на 2000 пасажирів;

–          будівництво автовокзалу на 300 пасажирів;

–          будівництво антитерористичного центру на 3 тис. кв. м заг. площі;

–          будівництво під’їзних шляхів та автостоянок;

–          реконструкцію та благоустрій привокзальної площі.

Територія реконструкції аеропорту тісно пов’язана з будівництвом важливого міського об’єкта – вулиці Ряшівської – проектованої – магістралі загальноміського значення, яка з’єднує дві магістралі загальноміського значення радіального напрямку: вул. Городоцьку та вул. Кульпарківську, що мають виходи на зовнішні напрямки – захід та південь відповідно.

Планувальна структура та функціональне призначення даного району закладені у затвердженому у 2010 р. генеральному плані розвитку м. Львова, основним планувальним та функціональним елементом якого є ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» (228 га).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *