ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські депутати прийняли найскандальнішу ухвалу: віддали 70 га землі

|

Депутати Львівської міської ради на сьогоднішній сесії без жодних обговорень проголосували за ухвалу «Про користування ПАТ «Львівський іподром» земельними ділянками на вул. Стрийській, 133». Ухвалу підтримали 53 депутати.

Міський голова Львова Андрій Садовий відразу ж заявив, що ця ухвала увійде в історію, як найскандальніша. «Ще в історії міської ради не було такого, щоб голосували відразу ж за передачу 70 гектарів землі. Це питання було внесено на розгляд сесії з бухти-барахти. Ухвала розглядається з порушенням норм законодавства. Це дуже негативний прецедент», – заявив А.Садовий.

Документ передбачає, що приватному акціонерному товариству «Львівський іподром» буде передано земельні ділянки на вул. Стрийській, 133 для обслуговування будівель та споруд іподрому за рахунок земель сільськогосподарського призначення. Земельну ділянку, площею понад 70.4 га передано в оренду на 10 років.

Нагадаємо, це питання  було внесено на розгляд сесії на пропозицію депутата від ВО “Свобода” Любомира Мельничука. Одразу ж пропозиція була розкритикована начальником юридичного управління Геленою Пайонкевич та міським головою Андрієм Садовим. Зокрема, Пайонкевич наголосила, проект ухвали непідготовлений і його сьогодні не варто вносити на розгляд сесії.

А.Садовий зазначив, що у попередні роки виникали “думки у деяких підприємців” побудувати собі особняки на землях, де розміщений іподром”. “Ми цього не допустили. Колеги, задумайтеся, йдеться про 70 га землі. Такі серйозні питання не варто вносити з голосу. Будьте обережні. Я тішуся, що сьогодні є прокурор, можливо, буде й реагування” – зазначив Садовий.

За словами мера, свого часу  на іподромі було здійснено самочинне будівництво, про яке не знало ні місто, ні Фонд держмайна. Однак, за позовом фізичної особи, ця будівля була узаконена.

«Почалася ціла схема узаконення цього самочинного будівництва. Я б не хотів, щоб депутати влазили в цей процес», – наголосив А. Садовий.

Однак після цього депутати дружно проголосували за те, щоби це питання внести на розгляд сьогоднішньої сесії.

А вже після обіду без зайвого шуму прийняли документ.

Джерело: Львівський портал

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *