ОСТАННІ НОВИНИ

84% львів’ян вважають себе патріотами

|

Я – патріот: так вважає 84% мешканців Львова. Однак майже 9% не відчувають патріотизму до держави, в якій проживають. Про це йдеться в результатах соціологічного дослідження Українського фонду «Громадська думка».

Окрім того, на думку майже третини опитаних львів’ян, найбільш  вдалою для нашої держави є національно-демократична ідеологія – 29,25%.

Значна частина мешканців Львова підтримує християнсько-демократичні цінності 17,75%. Деяку підтримку має також соціал-демократична ідеологія (6,75%) і націоналістична (6,5%).

В цілому  населення м. Львова мало підтримує ідею федералізації. Проти федералізації висловилось 27% опитаних.  Варто також додати, що 35,75%  жителів міста не знають в деталях, що таке федералізація і якими будуть її наслідки; 25,75% не знають, якою має бути правильна відповідь на це запитання.

Основним об’єднавчим фактором, на думку населення Львівщини,  могло б стати підвищення рівня і якості життя населення (54,25%). Також приблизно третина громадян вважає, що основним поштовхом до консолідації суспільства могла б стати стабільність в державі (32,5%)  або сильна держава (34%). Рівність всіх громадян перед законом, встановлення соціальної справедливості також підтримує значна частина громадян 32% і 28% відповідно. Менш значимими чинниками для об’єднання можуть бути також  моральність в суспільстві, повага до особистості (17,5%); сімейні, родинні цінності, традиції (16,75%); віра в Бога, релігія (15%)  і культурні цінності, наука, освіта (8,75% опитаних).

Фото – Львівський портал

           

 

 

           

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *