ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові й надалі в банках при здачі валюти вимагають паспорти

Львівський портал

|

Як повідомив читач «Львівського портал», сьогодні, 28 жовтня, в одному з відділень «кредит промбанку» при здачі незначної суми валюти касир вимагала паспорт і зробила копії усіх сторінок документа. При цьому вона посилалася на внутрішні інструкції банку й відмовлялася прислухатися до інформації про те, що від сьогодні валюту можна здавати без паспорта.

Як інформував «Львівський портал», від сьогодні набувають чинності спрощені правила роботи готівкового валютного ринку. Правда, пом`якшення стосується тільки продажу банкам та обмінникам валюти.

Зокрема тепер здати валюту (на суму до 150 тис. грн) можна буде, показавши будь-який документ, що засвідчує особу, причому його копіювання касиром забороняється, пише Дело.

А ось з покупкою валюти населенням все без змін: як і раніше, потрібно буде пред`явити паспорт, при цьому банки зобов`язані його відксерити, а отриману копію – проштампувати.

Даний пом`якшений режим обміну готівкової валюти буде діяти до 1 вересня 2012 року.

Нагадаємо, з 23 вересня українцям заборонили обмінювати валюту без наявності паспорта (раніше без документів можна було купити-продати валюти на 15 тис. грн.).

Кількома днями пізніше глава Національного банку України Сергій Арбузов заявив, що правила роботи на готівковому валютному ринку можуть бути переглянуті і обмінювати валюту на невеликі суми можна буде без паспорта.

Згодом від цієї ідеї в Нацбанку відмовилися – 12 жовтня Арбузов виступив із заявою, в якій повідомив, що регулятор спрощує тільки процедуру продажу готівкової валюти банкам. За його словами, це нововведення буде діяти до закінчення Євро-2012.

Як повідомлялось, за підсумками вересня українці купили в банках інвалюти на 2,1 млрд дол. більше, ніж здали до обмінників. Це рекордний обсяг чистої купівлі іноземної валюти на готівковому ринку з кризового листопада 2008 року.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *