ОСТАННІ НОВИНИ

На перший етап підготовки Олімпіади-2022 потрібно 25 млрд грн. – Цимбалюк

Львівський портал

|

Львівська область планує активно залучати інвестиції й запрошує іноземних інвесторів вкладати кошти в розбудову інфраструктури до Олімпіади-2022. Про це сьогодні, під час вступного слова, на відкритті XІ Міжнародного економічного форуму наголосив голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк, передає кореспондент “Львівського порталу”.

За словами М.Цимбалюка, керівництво держави має серйозні наміри здобути для України право проводити на своїй території Зимові Олімпійські ігри 2022 року.

«Ми будуємо великі плани щодо 2022 року, але до цього часу ми маємо здати частину об’єктів інфраструктури. Є величезне поле для інвестування – понад 25 млрд грн. потрібно на перший етап підготовки до проведення Олімпіади», – зазначив М. Цимбалюк.

Він наголосив, що необхідно у найближчі декілька років звести низку відповідного рівня спортивних об’єктів. У зв’язку з чим було розроблено загальнодержавний проект «Олімпійська надія 2022». На сьогоднішній день заплановано, що до 2014 року має бути зведено 5 спеціалізованих об’єктів в гірській частині Львівської області і в самому Львові.

Голова Львівської ОДА висловив впевненість, що цей напрямок інвестування приверне до себе увагу, оскільки Карпатський регіон на сьогодні є недостатньо освоєний. Відтак і  вітчизняні, і закордонні компанії мають великі перспективи.

«Той, хто візьме участь у створенні зазначених спортивних об’єктів, може розрахувати на входження в рекреаційну сферу України», – зазначив М.Цимбалюк.

Нагадаємо, сьогодні у Трускавці розпочався XІ Міжнародний економічний форум, на який приїхали понад 600 учасників з 25 країн світу. Це стало своєрідним рекордом з початку проведення економічних форумів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *