ОСТАННІ НОВИНИ

На вулиці Пасічній міняють водопровід

Львівський портал

|

У процесі реконструкції вул. Пасічної на ділянці від вул. Таджицької до вул. Китайської ремонтники проводять заміну водопроводу. На час цих робіт мешканці вул. Пасічної мають цілодобову подачу води. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Чавунні водопровідні мережі на вул. Пасічній відпрацювали свій термін експлуатації. Складність викликало і те, що водопровідні труби пролягали під дорожнім полотном і в аварійних ситуаціях доводилось перекопувати дорогу.  Зараз водопровід виносять за зону дороги.      

«Ми проводимо заміну водопроводу з виносом його за зону дороги. Коли проводилась перша реконструкція і розширювалась вул. Пасічна, наші водопровідні мережі потрапили під дорогу. І коли траплялись прориви мережі,  доводилось кожного разу  розривати дорогу. Загальна довжина мережі – 3 кілометри», – повідомив в.о. директор ЛКП «Львівводоканал» Володимир Садовий.                

Роботи по заміні водопровідної мережі проходять в рамках реконструкції вулиці Пасічної. Цього року заплановано відремонтувати ділянку від вулиці Личаківської до вулиці Джорджа Вашингтона. За результатами тендера роботи виконує фірма «Онур».

«Через те, що на цій вулиці є дуже насичений коридор інженерних комунікацій, водопровідні мережі пролягатимуть на ділянці зелених насаджень.  Тож нам необхідно буде зняти зелені насадження, щоб якісно виконати ці роботи. Тут здебільшого ростуть кущі та алича. Після виконання робіт тут будуть нові зелені насадження», – повідомив представник підрядної організації «Онур» Олександр Добоні.

На вул. Пасічній чавунний водопровід замінюють на пластиковий.    «За 2 місяці ми закінчимо всі поставлені задачі. Труби, які ми прокладаємо мають термін експлуатації 50 років, але я думаю, що вони будуть служити років 150. Адже власне  труба з роками не псується. Плюс такі труби майже не дають проривів», – повідомив  керівник підрядної організації» «Івано-франківське управління з механізації і будівництва» Михайло Ковальчук.

Нагадаємо, вул. Пасічну ремонтуватимуть від вул. Личаківської до вул. Луганської.

«Реконструкції підлягає уся дорога – від вул. Луганської до вул. Личаківської. На з’єднанні з вул. Личаківською та  з вул. Тракт Глинянський плануємо влаштувати розв’язку та світлофорний вузол», – каже в. о. начальника управління капітального будівництва ЛМР Ігор Фалюта.

Відповідно до проекту, на вул. Пасічній влаштують велосипедні доріжки.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *