ОСТАННІ НОВИНИ

На розі вулиць Краківська та Вірменська продовжать археологічні дослідження

Львівський портал

|

Археологи продовжують дослідження ділянки на розі вулиць Краківська та Вірменська. Минулого тижня фахівці Науково-дослідного центру «Рятівна археологічна служба» Інституту археології НАН України почали підготовчі роботи перед продовженням досліджень, інформує прес-служба НДЦ «РАС».

«Ми маємо дослідити наріжник фундаментів крайньої кам’яниці, що на розі вулиць Краківська та Вірменська. Зараз це найважливіше завдання, адже проектантам майбутнього готелю бракує інформації, а без неї вони не можуть проектувати влаштування фундаментів з врахуванням необхідності збереження і експонування розкритих решток давніх кам’яниць. Складності роботам додає те, що вздовж вулиці Вірменської йдуть високовольтні кабелі», – розповів Олег Осаульчук, директор НДЦ «Рятівна археологічна служба» Інституту археології НАН України.

За попередніми підрахунками, дослідження триватимуть приблизно місяць. Нагадаємо, дослідження на ділянці, що на розі вулиць Краківська та Вірменська, фахівців НДЦ «Рятівна археологічна служба» вже проводили у 2007 та 2010 роках. Нині на ділянці, що відводиться під готель, дослідили 414 квадратних метрів із майже 1000 квадратних метрів. Серед найцікавіших знахідок – артефакти, що датуються давньоруським часом (кінцем ХІІ – початком ХІІІ ст,) – уламки кераміки, пряскальця із рожевого шиферу і фрагменти двох ножів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *