ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська політехніка об’єднується з інститутом новітніх технологій ім. В. Чорновола

Львівський портал

|

Національний університет «Львівська політехніка» об’єднується із Львівським державним інститутом новітніх технологій та управління імені В’ячеслава Чорновола. Приблизно 700 студентів та близько 100 викладачів інституту ім. В. Чорновола вчитимуться та працюватимуть у Львівській політехніці. Про це «Львівському порталу» розповів перший проректор НУ «Львівська політехніка» Володимир Павлиш.

«Це об’єднання вже на завершальній стадії. Практично ми перевели до себе професорсько-викладацький склад, студентів. Процедура реформування ще не закінчена, бо там працює податкова і завершує роботу. Завершальним етапом має бути ліквідація цього інституту як юридичної особи і передача на баланс Львівської політехніки матеріально-технічної бази», – розповів В. Павлиш.

За його словами, об’єднання відбувається згідно постанови КМУ (розпорядження від 17 листопада 2010 р.) і наказу Міносвіти. На підставі цих наказів Львівська політехніка видала свій наказ і створила ліквідаційну комісію, яка вивчала матеріально-технічний стан інституту новітніх технологій, його фінансовий стан, рівень навчання студентів, професорсько-викладацький склад.

Як розповів В. Павлиш, з інституту новітніх технологій в Львівську політехніку перейде працювати близько 100 осіб. Вони надалі навчатимуть своїх студентів, яких також переводять в університет – приблизно 700 осіб.

Крім того, до складу Львівської політехніки також переходить коледж інституту новітніх технологій, де готують приблизно тисячу молодших спеціалістів. Як тільки буде ліквідовано інститут, коледж назвуть технологічним і він отримає права окремої юридичної особи.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *