ОСТАННІ НОВИНИ

Під час реставрації будинку на Вірменській знайдено унікальну фреску

Львівський портал

|

Мережа концептуальних авторських ресторанів «!ФЕСТ» втілює місію компанії робити місто кращим, виконує взяті на себе перед громадою Львова інвестиційні зобов’язання та досягнуті із депутатським корпусом Львівської міської ради домовленості – відтак власним коштом здійснила реставрацію фасаду будинку на вулиці Вірменській, 20 (однієї із найстаріших архітектурних пам’яток Львова), де розташована ресторація-музей «Гасова лямпа». Про це «Львівському порталу» повідомила керівник департаменту комунікацій Холдингу Емоцій “!ФЕСТ” Ольга Кулик.

Підрядник робіт (компанія «Еталон», яка має усі необхідні ліцензії на виконання реставраційних робіт в історичній частині міста) провела роботи зі збивання верхнього шару штукатурки на фасаді та, згідно з погодженою технологією,  наситила сам фасад укріплюючими матеріалами.  Далі реставраційні роботи було продовжено згідно з паспортом фасаду, виданим «Укрзахідрестарацією» на основі відповідних досліджень. Усі документи на виконання робіт компанія погодила з управлінням охорони історичної спадщини та управлінням архітектури Львівської міської ради.

Слід зазначити, що під час реставраційних робіт було знайдено унікальну фреску (настінний розпис) XVIII століття!

Будинок на вул. Вірменській, 20 вважається найціннішою пам`яткою житлової архітектури вулиці.

Зведений у XVI ст. італійським архітектором Петром з Лугано (Петром Італійцем) у стилі Відродження. Особливо цікавим є портал, прикрашений своєрідними колонами. Неодноразово перебудовувався. У 1898 р. реставрований І.Левинським зі збереженням елементів старої архітектури.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *