ОСТАННІ НОВИНИ

Більше тисячі осіб прийшли пом’янути загиблих від нацистського та комуністичного режимів

Львівський портал

|

Більше тисячі львів’ян прийшли сьогодні вранці на площу біля пам’ятника Жертвам комуністичних злочинів, аби пом’янути загиблих від нацистського та комуністичного режимів. Про це з місця події передає кореспондент «Львівського порталу».

Окрім представників влади та активних громадських діячів, віддати шану загиблим у часи війни прийшли родичі та друзі померлих, а також багато колишніх політв’язнів. Літні люди принесли із собою фотографії, на яких зображено їх загиблих друзів та рідних.

Серед учасників панахиди були колишні політв’язні, які одягли пошиту з мішковини арештантську робу з номерами, під котрими вони сиділи у в’язниці.

Наразі поминальні заходи уже відбулися біля пам’ятника Жертвам комуністичних злочинів, що на площі Шашкевича, зараз пішою ходою учасники заходів перемістилися у подвір’я колишньої в’язниці «Тюрма на Лонцького» (вул. С. Бандери, 1), де має відбутися екуменічна поминальна панахида за жертвами нацистського та комуністичного режимів.

 

Нагадаємо, у Львові сьогодні молитвою відзначають День скорботи і вшанування пам`яті жертв нацистського та комуністичного режимів. У місті вшановуватимуть жертв Другої світової війни, мирних жителів та військовополонених, яких вбили під час окупації Львова.

Після екуменічної молитви у подвір’ї колишньої в’язниці «Тюрма на Лонцького», учасники заходу перейдуть до історико-культурного ландшафтного комплексу «Цитадель» (вул.  П. Грабовського). Там також заплановано проведення екуменічної поминальної панахиди за жертвами нацистського та комуністичного режимів в Україні. Панахида пройде біля меморіального хреста на території комплексу «Цитадель», де протягом 1941-1944 років знаходився нацистський концтабір «Шталаг-328» для військовополонених.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *