ОСТАННІ НОВИНИ

Одеські євреї планують 22 червня провести у Львові акцію проти "бандеровцев" і "прочіх атбросков"

Львівський портал

|

 

22 червня 2011 року єврейські організації Одеси мають намір провести у Львові біля Пагорба Слави антифашистський мітинг і «пом’янути євреїв, які загинули в гетто, концтаборах, від рук нелюдів українських націоналістів, шухевичів, бандерівців та інших фашистських покидьків». Про це йдеться в заяві, яку скерувала громадська організація «Євреї проти антисемітизму» міському голові Львова, повідомила «Львівський портал» прес-служба ВО «Свобода».

Розпочати свою акцію провокатори планують 22 червня о 04:00 ранку та закінчити о 24:00, застосовуючи звукопідсилювальну техніку. Показово те, що заявку на проведення мітингу у Львові ця організація оформила російською мовою, використовуючи вислови, які принижують українців.

«Свобода» розцінює таку заявку як чергову провокацію українофобів. Ми впевнені, що львів’яни не дозволять жодним гастролерам плюндрувати нашу національну гідність та історичну пам`ять. Також вважаємо показовим та особливо цинічним бажання луганських комуністів ховатися за спинами дітей та приїхати до Львова нібито з виставкою дитячих малюнків, яку вони запланували провести 22 червня. У світлі сьогоднішнього рішення Конституційного суду України, який заборонив використовувати червоний прапор, ухвали Львівської міської ради про заборону використання символів СРСР, більшовицької та нацистської символіки та з огляду на події, що відбулися у Львові 9 травня, «Свобода» вважає, що заплановані акції євреїв-сталіністів проводити недопустимо», зазначив заступник голови Львівської міської організації ВО «Свобода» Андрій Хомицький.

Як зазначив голова комісії депутатської діяльності та законності Львівської міської ради, Любомир Мельничук, «Свобода» вимагатиме від міського голови подати позов до суду про заборону акцій єврейським-сталіністським організаціям.

«22 червня 2011 року біля Пагорба Слави громадські об єднання патріотичного спрямування запланували вшанувати пам’ять українців, які загинули від рук радянських катів наприкінці червня-початку липня 1941 р. Вважаю, що заходи, які 22 червня 2011 р. у Львові проводитимуть організації на зразок «Євреї проти антисемітизму», «Євреї проти Гурвіца» та їм подібні громадські об єднання, є нічим іншим, як повторною спробою провокацій, яку не вдалось реалізувати 9 травня 2011 р. проросійським та прорадянським силам. У зв’язку з цим  ми вимагаємо від міського голови Львова ініціювати подання позову виконавчого комітету Львівської міської ради про заборону проведення масових заходів у м. Львові громадським організаціям: «Комітет Євреї проти антисемітизму», «Євреї проти Гурвіца» на підставі п.п. 3 п. «б» ст. 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та ст. 182 Кодексу адміністративного судочинства України», зазначив депутат Львівської міської ради Любомир Мельничук.

 

                                                                                                                                          

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *