ОСТАННІ НОВИНИ

Вулицю Коновальця ремонтуватимуть поетапно

Львівський портал

|

Вулиці Коновальця, Мельника та Чупринки ремонтуватимуть поетапно, аби мінімізувати усі незручності для львів`ян. Про це сьогодні під час виїзного брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Наразі ремонт дороги триває на вулиці Коновальця на відрізку ділянки від кінцевої зупинки трамвая №2 до вул. Мельника. Ремонтні роботи виконує турецька фірма «Онур» за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку. 

«Цей відрізок – 1 км 400 м – по плану мають відремонтувати до кінця жовтня цього року. Але думаю, що ми будемо йти етапами, аби мінімізувати незручності для мешканців. Складність не лише в тому, що будемо перекладати усю бруківку, робити нове полотно, освітлення, трамвайні лінії, але й тут повністю мінятиметься водогін, система каналізування, газопровід і телефонні мережі. Це складна ділянка роботи. Думаю, що восени ця вулиця буде дуже популярною серед водіїв», – розповів А.Садовий.

Водночас директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза розповів, що зараз на Коновальця тривають земляні роботи. «Роботи тривають відповідно до графіків, ніяких складнощів не виникає», – зазначив він. 
За його словами, тут буде виконано весь комплекс робіт, враховуючи заміну інженерних комунікацій, заміну трамвайних шляхів, заміну дорожнього покриття, ремонт тротуарів. Також буде влаштований благоустрій і впроваджено цілком нову систему управління дорожнім рухом. Крім того, буде облаштовано новий диспетчерський пункт.
«Якщо мова йде про трамвайні маршрути №2 та №6, то в рамках співпраці з ЄБРР, буде облаштовано новий центр управління. По цих двох маршрутах буде організовано якісний рух, буде чіткий графік. Це буде приклад для інших маршрутів», – додав мер Львова.
Вартість усіх робіт на Коновальця – Мельника – Чупринки становить 4,5 млн євро. Нагляд за роботами ведуть спеціалісти міжнародної консалтингової компанії «Egis Bceom». Ці послуги фінансуються безпосередньо ЄБРР.

Через закриття вул. Коновальця на ремонт, рух автотранспорту зараз здійснюється по вул. Г. Чупринки та Антоновича.

Нагадаємо, відповідно до співпраці міста з ЄБРР у Львові відновлять дорожню інфраструктуру вздовж трамвайних маршрутів №2 та №6. Уже тривають роботи на вул. Коновальця (уся ділянка вул. Коновальця – вул. Мельника – Генерала Чупринки до вул. Київської (уся ділянка) та на вул. Городоцька (уся ділянка від церкви Ольги та Єлизавети до церкви Анни). Найближчим часом розпочнуться роботи на вул. Личаківській – від пл. Митної до вул. Заньковецької.

Усі роботи на цих ділянках будуть закінчені у жовтні цього року. Загалом, реконструкції підлягають 11 ділянок доріг за трамвайними маршрутами №2 та №6.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *