ОСТАННІ НОВИНИ

Новий російський консул набрався у Львові позитиву

Львівський портал

|

Новопризначений генеральний консул Російської федерації у Львові Олег Астахов отримав позитивні враження від перших днів перебування у Львові. Про це він заявив на брифінгу в Львівській облдержадміністрації після представлення голові ЛОДА Михайлові Цимбалюку.
«У своїй дипломатичній практиці я ще не бачив такого чудового ставлення, такого позитиву з усіх наших зустрічей. А ми, повірте, за ці кілька днів провели десятки зустрічей з керівництвом області, з підприємцями, з різними політичними силами, представниками депутатського корпусу. Жодної негативної емоції», – сказав О.Астахов.

Новий російський консул, на відміну від Євгена Гузєєва, спілкувався з журналістами російською мовою, але пообіцяв з часом перейти на українську.
«Я перейду на українську, коли відчую, що можу спілкуватися нею хоча б на половину так, як мій попередник», – заявив О.Астахов.

Як повідомляв «Львівський портал», 22 березня перший заступник міністра закордонних справ України Р.Демченко вручив екзекватуру новопризначеному генеральному консулу Російської Федерації у Львові Олегу Астахову . 23 березня О.Астахов прибув до Львова.

Олег Астахов – дипломат з 33-річним стажем. Працював на різних дипломатичних посадах у Румунії та Молдові. В останній навколо Астахова виник дипломатичний скандал, коли МЗС країни відмовилося надати йому акредитацію на діяльність радником-посланником посольства Російської федерації. Після більш ніж піврічного очікування акредитації Астахов змушений був залишити Молдову. Останні чотири роки працював в російському МЗС, у департаменті, який, окрім іншого, курує взаємовідносини з Україною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *