ОСТАННІ НОВИНИ

Главу УГКЦ обрали з другої спроби?

Львівський портал

|

Вибори нового Глави УГКЦ відбувалися у два тури, оскільки перший переможець голосування відмовився від посади. Про це “Львівському порталу” повідомило джерело, близьке до УГКЦ.

За даними джерела, голосування у перші три дні виборчого синоду результатів не дали — ніхто з кандидатів не зміг набрати дві третини голосів. Відтак у середу учасники синоду віддали більшість голосів архієпископу Львівському УГКЦ Ігореві Возьняку, однак той відмовився від посади.

Саме тому владики УГКЦ змушені були голосувати вдруге і віддали більшість голосів за владику Святослава Шевчука, який зараз обіймає посаду апостольського адміністратора єпархії Покрову Пресвятої Богородиці в Буенос-Айресі, Арґентина.

Водночас керівник департаменту інформації УГКЦ отець Ігор Яців повідомив “Українським новинам” про те, що ім`я нового глави церкви може стати відомим сьогодні приблизно о першій годині дня. При цьому інтронізація нового глави УГКЦ вже призначена на неділю, 27 березня.

Нагадаємо, виборчий синод УГКЦ розпочався 21 березня у реколекційному центрі УГКЦ в Брюховичах під Львовом. Вибори нового глави церкви зумовлені тим, що в лютому цього року за станом здоров`я залишив цю посаду кардинал Любомир Гузар, обраний у 2001 році після смерті кардинала Мирослава Любачівського.

Владика Шевчук може стати наймолодшим главою УГКЦ в її новітній історії — 5 травня цього року йому виповнюється 41 рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *