ОСТАННІ НОВИНИ

Могили борців за волю України мають стати місцем паломництва всіх українців, вважає Панькевич.

Львівський портал

|

Голова Львівської обласної ради Олег Панькевич закликає зробити українські цвинтарі та могили борців за волю України місцями паломництва всіх українців. Як повідомляє прес-служба Львівської облради, він сказав це під час заходів із вшанування пам`яті автора Державного гімну України Михайла Вербицького. "Українці, їдучи до Польщі, передовсім мають відвідувати ті місця, які роблять нас українцями. Михайло Вербицький є одним із тих наших стовпів, які формують українську націю" — наголосив він. На його переконання, кожен українець, хоча б раз у житті має побувати на могилі Михайла Вербицького.

"Стародавня церква, в якій правив службу отець Михайло, де він творив наш гімн, теж є нашою святинею. Зрештою, ті місця, де проживали колись українці, де залишилися українські кладовища, могили борців за волю України, мають бути місцем паломництва не лише людей, які переселені з цих територій, але й усіх українців. Це сприятиме тому, щоб ми знали свою історію, адже без такого знання неможливий поступ у майбутнє", – підкреслив голова облради.

Заходи із вшанування пам`яті автора Державного Гімну України Михайла Вербицького відбулися 4 березня в селі Млини (Республіка Польща). У них взяли участь голова Львівської обласної ради Олег Панькевич разом із депутатами обласної ради, представниками ЛОДА, громадськими діячами. У цей день українська делегація здійснила чин поминальної панахиди в стародавній церкві, у якій відправляв отець Михайло Вербицький та поклала квіти до каплиці-пантеону, де похований автора Державного Гімну України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *