ОСТАННІ НОВИНИ

«Свободівці» захопили міську ТВК

Львівський портал

|

Сьогодні близько шістдесяти прихильників ВО «Свобода» захопили територіальну виборчу комісію Львова. Вони виставили голові ТВК ультимативну вимогу – включити представників партії до усіх дільничних комісій на вибори до місцевих органів самоврядування 31 жовтня у Львові. Про це повідомляє кореспондент «Львівського порталу» із місця події. 

«Свободівці» спочатку півгодини скандували під Ратушею, протестуючи проти дій ТВК. Потім вони зайшли до приміщення виборчої комісії і почали вимагати списки членів ДВК, які їм все ж не дали. Після цього «свободівці» стільцями та столами заблокували прохід до ТВК.

Як стверджує член ТВК Світлана Александрова, один з прихильників ВО «Свобода» застосував щодо неї фізичну силу. 

Наразі у коридорах львівської мерії, де розташована ТВК, знаходиться близько 50 міліціонерів, стільки ж правоохоронців на вулиці. Чималий загін правоохоронців очолюють заступник начальника УМВС області Сергій Маруняк та головний міліціонер міста Станіслав Броневицький. Більшість прихильників «Свободи» покинули стіни міськради і мітингують на вулиці. 

У мерії ж залишилися голова фракції ВО «Свобода» Василь Павлюк та ще два депутати-свободівці Олег Махніцький та Іван Гринда. Вони ведуть переговори між головою ТВК Ігорем Сліпецьким та керівництвом львівської міліції.

Як стверджує Іван Гринда, це не було захоплення ТВК, а лише намагання повернути роботу виборчої комісії у правове русло. «Уже після закінчення термінів формування дільничних виборчих комісій ТВК оприлюднює склади дільниць. Ми дізнаємося, що із 900 кандидатів у члени ДВК, яких ми подали від нашої політичної сили, зареєстровано лише 46. Територіальна виборча комісія із самого початку працює незрозуміло і не прозоро. Відтак ми прийшли сюди, аби унеможливити масштабні фальсифікації. Якщо зараз не зреагувати на такі дії, то ми будемо мати варіант тиску в державі ще гірший, аніж мали до 2004 року. Ми вимагаємо, щоб ТВК відмовилася від непрозорих схем щодо реєстрації дільничних комісій. Ми не захоплювали ТВК, а спокійно увійшли туди в обідню перерву. Також нісенітниця про якесь нібито застосування фізичної сили. Я просто не випустив її із приміщення ТВК й попросив, аби ТВК у повному складі пояснила нам свої дії», – розповів «Львівському порталу» Іван Гринда.

Водночас він зазначив, що не відкидає ймовірності порушення кримінальної справи за фактом цього інциденту.

За словами  голови фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді Василя Павлюка, у разі неприйняття вимоги включити представників партії до усіх дільничних комісій на місцевих виборах, «свободівці» влаштують у Львові безстрокову акцію протесту.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *