ОСТАННІ НОВИНИ

Вводиться цензура на історію – Забілий про дії СБУ

Львівський портал

|

Директор Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» у Львові Руслан Забілий пов’язує дії Служби безпеки України щодо вилучення його ноутбука та зовнішніх жорстких дисків, а також порушення кримінальної справи із своєю професійною діяльністю. Про це Р. Забілий заявив у коментарі «Львівському порталу».

«Мені важко самому зорієнтуватися що зараз відбувається і що конкретно від мене потрібно. Спочатку розмова наша точилася довкола питання моїх зацікавлень тематикою історичних досліджень, контактів з істориками на Україні і закордоном. Потім пішла мова про те, що є інформація, що нібито я є носієм документів з грифом «совершенно секретно», які несанкціоновано зняті з комп’ютерних баз в архіві служби безпеки в Києві», – розповів Роман Забілий про спілкування з працівниками СБУ.

За його словами, його ноутбук та жорсткі диски з копіями історичних документів, науковими дослідженнями та приватною інформацією вилучили несанкціоновано, оскільки йому не було пред’явлено ані рішення суду, ані інших документів, які би регламентували дії працівників служби.

«Обмежується і вводиться цензура на історію, обмежується дублювання в суспільстві документів, які висвітлюють тематику, яка є для влади непопулярною», – переконаний Р. Забілий.

Він впевнений, що його намагаються залякати як людину, що професійно досліджує історію.

Нагадаємо, прес-служба СБУ сьогодні повідомила про те, що проти Р.Забілого порушено кримінальну справу за фактом готування до розголошення співробітником СБУ відомостей, що становлять державну таємницю, тобто за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 15, ст. 328 Кримінального кодексу України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *