ОСТАННІ НОВИНИ

Кількісний склад Львівської міськради є оптимальним – депутат Бащук

Львівський портал

|

Кількісний склад депутатів Львівської міської ради має бути стабільним, а не змінюватись, залежно від інтересів діючої влади. Про це у коментарі «Львівському порталу» заявив депутат ЛМР від фракції «Наша Україна» Сергій Бащук.

«Можливо, було би доцільно винести питання чисельності обранців до Львівської міської ради  на місцевий референдум. Однак результати треба зафіксувати, аби під наступні вибори знову не повторювати цього процесу. Я думаю, для людей є популярним бачення, що кількість депутатів має бути зменшена. Як на мене, будь-який склад міської ради Львова буде доцільним, якщо він працюватиме ефективно. Нагадаю, що перше демократичне скликання ЛМР складало 150 депутатів, друге – 50 депутатів і останніх три каденції маємо по 90 обранців  у міській раді. На мою думку, останній кількісний склад є оптимальним і, що найголовніше – постійним. Я дотримуюсь позиції, що в кожній системі виборів та й в законодавстві загалом, має бути стабільність. Насправді, демократичне суспільство, не означає постійних реформ, розроблених під діючу владу», – зазначив Сергій Бащук.

Депутат також зауважив, що в попередньому законі про вибори до місцевих рад міська рада як самоврядний орган сама визначала кількість депутатів. Натомість тепер відповідні повноваження передано обласній раді.

«Очевидно Партії Регіонів, яка писала і лобіювала новий закон, мала свої міркування, коли вносила зміни, зокрема щодо того, хто має встановлювати чисельність депутатів у радах різних рівнів. Загалом, новий закон про місцеві вибори містить багато незрозумілих нюансів. Свої переваги має як мажоритарна, так і пропорційна система виборів. Доцільність мажоритарно- пропорційної системи я не зовсім розумію, бо, як кажуть «якщо їжака змішати з удавом, то може вийти 20 метрів колючого дроту». Дуже зле для країни в цілому і для місцевого самоврядування зокрема, коли правила пишуться під уявного переможця, а зараз саме так воно і є», – переконаний Сергій Бащук.    

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *