ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський євростадіон подорожчав удвічі

Львівський портал

|

Будівництво стадіону в Львові подорожчало у два рази, а не на третину, як раніше повідомляв перший заступник міністра регіонального розвитку і будівництва Анатолій Беркута.

Прогнозний обсяг фінансування будівництва стадіону в Львові становить1,649 млрд грн. Ці дані наведено в додатку до Державної цільової програми з підготовки до Євро-2012, прийнятій Кабінетом міністрів 14 квітня 2010 року. Повний текст програми є у розпорядженні «proUA».

З цих коштів у 2008-2009 році 82 млн. грн профінансовано з бюджету Львівської міськради. Ще 1,567 млрд грн заплановано виділити через Національне агентство з підготовки до Євро-2012. 1,05 млрд грн має бути виділено цього року, ще 467 млн. грн – в 2011 році. 50 млн. грн з держбюджету було виділено в 2009 році.

Раніше Анатолій Беркута повідомив про затвердження Мінрегіонбудом кошторису будівництва львівського стадіону в межах 875 млн. грн, що на третину перевищувало первинний проект 690 млн. грн, визначений Кабміном Юлії Тимошенко.

Нагадаємо, після зміни уряду змінився генеральний підрядник будівництва. Замість компанії «Азовінтекс» Олексія Тарути на безтендерній основі була визначена фірма «Альтком», яку пов’язують з віце-прем’єром з Євро-2012 Борисом Колесниковим. Будівництво стадіону було передано від Львівської міськради Кабміну.

«proUA»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *