ОСТАННІ НОВИНИ

Новим головою ЛОДА стане друг Табачника і Бакая?

Львівський портал

|



 

 Новим головою Львівської ОДА стане банкір та депутат-регіонал Василь Горбаль. Про це «Львівському порталу» повідомили поінформовані джерела. Цю ж таки інформацію підтвердили джерела, близькі до самого Горбаля.
Як подає «Вікіпедія», В.Горбаль народився 18 березня 1971 у Львові. Батько працював начальником поліграфцеху «Львівфото», а мати була завідувачка лабораторією поліграфічного інституту.
У 1993 році закінчив факультет міжнародних економічних відносин Київського державного університету. Працювати у банківській системі почав у Німеччині, потім – робота у комерційних банках Києва (1993-1995), з 1996 року – голова правління Укргазбанку. Володіє англійською, німецькою, французькою мовами.
Захистив кандидатську дисертацію на тему «Права людини у правовій думці Наддніпрянської України кінця XVIII – початку XX ст. (індивідуалістичні концепції)» (Національний університет внутрішніх справ, 2001).
Працював у низці українських банків, очолював «Укргазбанк», а з 2002 року обирався до Верховної Ради, де став членом Партії регіонів. У партії очолює Київську міську організацію ПР.
Як твердить київський журналіст Сергій Руденко, В.Горбаль належить до близького оточення В.Януковича.
За даними того ж таки С.Руденка, велику роль в становленні В.Горбаля к бізнесмена зіграв ще один виходець зі Львова – опальний керівник ДУСі Ігор Бакай, за допомогою якого Горбаль отримав пакет акцій «Укргазбанку».
А ще В.Горбаля називають одним із найбільших спонсорів УПЦ МП. Серед його друзів – Нестор Шуфрич, Василь Грицак та Дмитро Табачник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *