ОСТАННІ НОВИНИ

Обласний бюджет допомже в спорудженні стадіону до Євро-2012?

Львівський портал

|

Будівництво стратегічного об`єкта до Євро-2012 – стадіону на вулиці Стрийській ведеться за кредитні кошти. Тягар, вагою 609 мільйонів гривень виявився непосильним для міського бюджету. Для більшої певності у фінансуванні спорудження цього об`єкта, депутати ЛМР звернулись до обласної ради із проханням згадати свої колишні обіцянки та виділити з бюджету Львівщини частину коштів на євроарену.

«Львову потрібні великі гроші на підготовку до чемпіонату і не секрет, що своїх коштів в такому об`ємі у нас немає», – наголосив член фракції ПРП у Львівській міській раді Сергій Смірнов. Депутат звернувся до голови Львівської обласної ради Мирослава Сеника, з пропозицією під час внесення змін до бюджету винести на обговорення обласних обранців питання виділення коштів на будівництво стадіону.

Нагадаємо, раніше, тема допомоги обласного бюджету в спорудженні євроарени піднімалась на зустрічах мера Андрія Садововго та керівництва Львівщини. Тоді йшлося про третину від загальної вартості цього проекту. Однак з часом всі обіцянки канули в Лету – коли питання фінансування будівництва стадіону взяла на себе Львівська міськрада, поклавши відповідальність на міський бюджет. До речі, із 609 млн 581 тис. грн. від вартості стадіону місто заплатило «Азовінтексу» близько 8 мільйонів,  натомість підрядник вже виконав робіт на 20 млн. грн.

Для спорудження стадіону місто випустило муніципальні облігації, частину яких уже викупив «Укрексімбанк». Перший транш  – 50 млн. грн. під 20% річних вже надійшов, повідомив «Львівському порталу» голова бюджетної комісії ЛМР Андрій Стецьків.

«З одного боку  – це добре, бо нам ці гроші зараз дуже потрібні, аби не припиняти будівництво стадіону. Але відсоток дуже високий. Я не переконаний, що на аналогічних умовах ми будемо брати решту запланованої суми. Такі відсотки – дуже тяжка ноша для міста», – переконаний Андрій Стецьків.

Голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник запевнив «Львівський портал», що заплановані доходи регіону не перевиконуються, відтак підстав для перегляду бюджету нема.  Водночас обласний спікер не виключає можливості надання певної суми на спорудження стадіону наступного року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *