ОСТАННІ НОВИНИ

За мій вимушений прогул мають заплатити ті, хто голосував за мою відставку - Буняк

Львівський портал

|

Колишній міський голова Львова Любомир Буняк впевнений, що рішення суду, за яким йому повинні виплатити компенсацію за вимушений прогул буде виконано. «Я на роботі. Ми тут з вами говоримо, а мені йде зарплата. Вже зарплата, а не прогул. Я вже не переживаю», – заявив Л.Буняк кореспонденту «Львівського порталу» після сьогоднішньої зустрічі з нині діючим мером Андрієм Садовим.

Любомир Буняк зазначив, що «бесіда відбулася приємна і конструктивна». Й додав, що вони дійшли згоди із А.Садовим, що необхідно звернутися до суду, аби він надав додаткові роз`яснення щодо механізму реалізації ухваленого рішення, а саме стосовно виплати компенсації та нарахування стажу у час його вимушеного прогулу.

Варто зазначити, що міський голова А.Садовий не вийшов до журналістів, суть бесіди з Л.Буняком переказав керівник інформаційного управління Остап Процик. «Це не звичайне рішення, є певна юридична колізія. При нині діючому законно обраному голові, суд приймає рішення про поновлення на посаді Любомира Костянтиновича. Ситуація не проста і, щоб вчиняти подальші кроки треба чітко розуміти, які з них будуть у межах чинного законодавства. Тому вирішили звернутися до суду, щоб роз’яснив як надалі вчиняти», – зазначив О.Процик.

Натомість Л.Буняк заперечив, що жодних складнощів у цій ситуації він не бачить. «Є кодекс законів про працю. Чого тепер звертатися до суду, я навіть не знаю. Суд приймає рішення й він не є юридичною консультацією, щоб давати пояснення. Ситуація проста. Жодних претензій суд не має до нинішнього міського голови. На його посаду ніхто не зазіхає: ні я, ні суд. Перший зроблений неправильний крок призводить до того, що всі наступні кроки є неправильними. Цей перший неправильний крок здійснила міська рада. І я судився з міською радою, а міський голова уособлює владу. Відтак він повинен приймати рішення й написати розпорядження», – зазначив Л.Буняк.

Він додав, що п’ять судів підтвердило рішення суду першої інстанції, за яким визнано неправомірність дій депутатів, котрі свого часу відправили його у відставку.

За словами Л.Буняка, його не хвилює те, що чергові судові засідання, які б мали надати тлумачення затягнуться у часі. «Те, що затягується час, то мені навіть краще. Питання тільки у тім, хто буде платити. Можливо, треба, щоб ті, хто піднімали руки за відставку, тепер проплатили за мій прогул із власної кишені», – додав він.

Нагадаємо, сьогодні в кабінеті міського голови Львова відбулася зустріч Андрія Садового та Любомира Буняка. Їх розмова тривала понад годину. При цьому Л.Буняк прийшов першим і приблизно 15 хвилин чекав на Садового у «захристії» свого колишнього кабінету.
Наслідком розмови стало те, що сторони погодилися провести додаткові консультації між юридичним управлінням міськради та юристами Буняка. А також вони хочуть звернутися до суду надати додаткові роз`яснення щодо механізму реалізації ухваленого рішення.
30 квітня відбулося засідання Київського Апеляційного адміністративного суду, на якому було підтверджено попереднє рішення Шевченківського суду Києва від 27 грудня 2005 року щодо поновлення Любомира Буняка на посаді міського голови Львова.
Л.Буняк підкреслив, що рішення про його поновлення має бути виконане негайно і з цього приводу він також звернувся до юридичної служби міської ради.
За даними Л.Буняка, всі ухвали, котрі були прийняті після відсторонення його з посади міського голови, за рішеннями судів є визнані недійсними, а розпорядження секретаря міськради З.Сірика про вступ до виконання повноважень міського голови в частині виконання ним повноважень міського голови міста Львова від 27.12. 2005 року визнане протиправним.
27 грудня 2005 року Шевченківський суд Києва поновив Любомира Буняка на посаді міського голови, після того як 27 вересня того ж року депутати Львівської міськради достроково припинили його повноваження. Згодом Апеляційний суд залишив у силі це рішення. Депутати Львівської міської ради натомість наприкінці грудня 2005 року прийняли повторне рішення про дострокове припинення повноважень Л.Буняка на посаді міського голови. Це рішення, зі свого боку, було опротестовано прокурором Львова. Буняк також оскаржив це рішення у Шевченківському районному суді Києва і виграв справу. ЛМР програла в апеляційному суді, оскаржуючи рішення про поновлення Буняка на посаді мера Львова.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *