ОСТАННІ НОВИНИ

Теплотраси слід ремонтувати капітально - депутат Смірнов

Львівський портал

|

Латання труб не вирішує проблеми проривів, внаслідок яких львів`яни місяцями чекають на гарячу воду. Теплотраси слід ремонтувати капітально, інакше проблем з кожним роком ставатиме все більше. До такого висновку дійшли члени фракції ПРП у Львівській міській раді після виїзду на аварійні ділянки, повідомив «Львівському порталу» депутат ЛМР Сергій Смірнов.

«Минулої середи під час проведення ремонтних робіт ми стали свідками того, як довелося міняти трубу більших масштабів, аніж був прорив – стара труба просто «порвалася» під руками ремонтників. Це означає, і цього свідомі самі тепловики, що новий прорив може статися знову у будь-який момент», – констатує Сергій Смірнов.

За його словами, проблемними залишаються критичні точки, що стоять на заваді відновлення гарячої води на Новий Львів, вулиці Володимира Великого та Сахарова. Однак тепловики обіцяють, що з 15 червня гаряча вода буде відновлена в усіх цих проблемних районах.  

«З того, що ми побачили зрозуміло, що латання труб не вирішує проблеми проривів. Теплотраси слід ремонтувати капітально, натомість кошти витрачаються на розкопування, тимчасову заміну і закопування. І так по кілька разів на рік. До розуміння – минулого року сталося близько 50 проривів, які ліквідовували півроку. А вже цьогоріч їх стало майже вдвічі більше.  Відтак наступної весни все знову почнеться з того ж самого. Відсутні також схеми резервних магістралей, які можуть обслуговувати райони теплопостачанням, якщо стається аварії в мережі. Причому, наприклад по вулиці Луганській, мова йде про метрів 30 відсутньої труби і її ізоляцію», – зазначив Сергій Смірнов.

На переконання лідера фракції ПРП Олега Баса необхідно закладати у міський бюджет кошти на заміну магістральної труби, яка йде від ТЕЦ-1 і обігріває та постачає гарячою водою весь Сихівський район. «Наша фракція свідома того, що йдеться про великі витрати, однак ми мусимо на них йти. І йдеться не тільки про Сихівський масив – поступово треба замінити магістралі і в інших районах міста. Наразі ж ми даремно викидаємо гроші», – зазначив Олег Бас.

Як повідомив Сергій Смірнов, на засіданні колегії міський голова підтримав його пропозицію включити до порядку денного засідання Львівської міської ради інформацію про результати цьогорічних гідравлічних випробовувань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *