ОСТАННІ НОВИНИ

На найближчій сесії ЛМР можуть знизити орендну плату на 25-30%.

Львівський портал

|

Вже найближчим часом ставки оренди комунального майна можуть знизитись на 25-30%. Зміни до відповідної ухвали Львівської міської ради планують внести на найближчому пленарному засіданні. Про це «Львівському порталу» повідомив заступник голови постійної депутатської комісії комунального майна та власності Роман Зафійовський. 

«Основним в цій зміні до ухвали є те, що буде понижено розміри орендних ставок для мешканців Львова. На жаль, ми не можемо говорити про зниження на 50% – така пропозиція отримала серйозний супротив зі сторони виконавчих органів. Їхній основний аргумент, що ми можемо наполовину втратити надходження до міського бюджету», – зазначив Роман Зафійовський.

Такі зміни не стосуватимуться закладів грального бізнесу, пунктів обміну валют, інтернет-кафе та магазинів, де реалізовують підакцизну групу товарів (цигарки, алкоголь). За словами депутата, зниження плати за оренду стосуватиметься виключно об’єктів, діяльність у яких пов’язана із соціальною сферою та реалізацією послуг першої необхідності.

«Мова йде про продуктові магазини, магазини одягу та взуття. Окрім того, менше за оренду платитимуть майстерні з ремонту взуття, одягу, меблів і т.д.  Те саме стосується і перукарень. Якщо до змін вони мали орендну ставку 20%, то, маю надію, що незабаром ставка буде знижена до 12%. Незначне пониженя також отримають орендарі, котрі орендують приміщення під офіси, редакції ЗМІ, аптеки, турфірми, магазини оптики та медичні кабінети», – повідомив Роман Зафійовський.

Також є пропозиція на наступний рік для державних підприємств ввести орендну ставку в розмірі 2%.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *