ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові під відділенням НБУ на символічний шибениці повісили «український народ»

Львівський портал

|

Громадські організації та підприємці розпочали під стінами відділення Національного Банку України у Львові акцію протесту «Ні банківському свавіллю!». Участь в акції бере близько 300 осіб, більшість з яких підприємці. Пікетувальники машинами та автобусами перекрили рух транспорту на вулиці Коперніка. Окрім цього, біля входу у відділення НБУ вони встановили символічну шибеницю, на якій повісили ляльку із табличкою «український народ», передає кореспондент «Львівського порталу» із місця події.

Організатори запевняють, що до акції не причетна жодна політична сила.

Учасники акції звернулися з листом до голови НБУ Володимира Стельмаха, у якому підкреслюють, що через причетність цього чиновника до «виникнення глибокої фінансової та економічної кризи в Україні, нависла реальна загроза поповнити ряди жебраків та «бомжів».

«Кредит довіри до керівництва Національного Банку України вичерпано, тому що Ваші дії знищили не тільки матеріальні надбання населення, а й підірвали здоров`я нашої нації, що є злочином проти всього народу України. Через Ваші непрофесійні дії підприємництво України опинилось у глухому куті» – зазначають автори листа.

Учасники акції готові вдатися до радикальних дій. «Ставимо Вас до відома, що у відповідь на бездіяльність вищого керівництва держави ми будемо вимушені йти на радикальні дії. Ми готові до масових акцій протесту, які розпочнуться у регіонах і будуть спрямовані до столиці» – підкреслюють учасники акції протесту.

Для врегулювання  ситуації вони вимагають:

1.Зняти мораторій на повернення депозитів.

2.Зобов’язання в іноземній валюті змінити на зобов’язання у гривні. Перерахунок іноземної валюти провести за офіційним курсом, який діяв на момент підписання первинного кредитного договору. Річну відсоткову ставку встановити на рівні діючої відсоткової ставки по гривневих зобов’язаннях яка застосовувалась в період підписання первинного кредитного договору.

3.Заборонити банківським установам піднімати відсоткову ставку за кредитами. 4.Повернути всі підняті ставки до вказаних в кредитних договорах.

5.Заборонити  арешт будь-якого майна, крім заставного.

6.Заборонити та скасувати будь-які штрафні санкції за несплату кредиту на момент кризи з 15.10.08.

7.Переоцінку заставного майна проводити виключно за письмовою згодою клієнта.

 8.Колекторські фірми поза законом. Зобов’язати банки проводити роботу з клієнтами в рамках чинного законодавства України.  Вимагаємо виконання ст.1076 цивільного кодексу України.(Банківська таємниця).

9.Відставки керівництва Нацбанку та заміна Ради НБУ.

10.Ввести  кримінальну відповідальність за несвоєчасне перерахування коштів між контрагентів банку.

11.НБУ має зобов`язати комерційні банки на прохання клієнта відтермінувати тіло кредиту,  сплачуючи тільки відсотки на період кризи.      

Учасники акції протесту чекають на відповідь 10 днів, а потім погрожують вдатися до радикальних дій у випадку бездіяльності влади.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *