ОСТАННІ НОВИНИ

Літературна агенція «Піраміда» популяризує Личаків

Львівський портал

|

Літературна агенція «Піраміда» продовжує традицію видавати цікаві книги про Львів, котрі багато проілюстровані роботами відомих львівських фотохудожників. Про це «Львівському порталу» повідомили у прес-службі агенції.

Слідом за «Латинськими написами Львова» генеральний директор «Піраміди», кандидат історичних наук Василь Гутковський взявся перевидати бестселер минулих років – книгу «Цвинтар на Личакові» відомого журналіста Андрія Квятковського та львівського фотографа Романа Ратушного, що вперше вийшла друком у Літературній агенції «Піраміда» 2001 року.

«Цвинтар на Личакові» – унікальний провідник Історико-культурним музеєм-заповідником «Личаківське кладовище» розповідає про прекрасні пам’ятки скорботи, що стали однією із візитівок історичного Львова.

У виданні подано відомості про три ділянки Личаківського кладовища – поля 1, 2 та 3. Цікаві оповіді про відомих людей, що поховані тут – австрійських офіцерів, польських аристократів, українських письменників, російських чиновників – яскраво проілюстровані фотороботами Романа Ратушного. Це видання ще раз стверджує унікальність Львова, образ якого особливий, позаяк його творили багато народів та культур.

Усі матеріали у книзі подано трьома мовами – українською, польською та англійською, що пояснює мету видання – привернути увагу міжнародної спільноти до унікального історичного явища – Личаківського кладовища.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *