ОСТАННІ НОВИНИ

У Шевченківському районі запрацювала нова мобільна котельня

Львівський портал

|

У Шевченківському районі «Львівтеплоенерго» запустило в роботу нову транспортабельну котельню німецького виробництва. Про це сьогодні повідомив під час брифінгу заступник директора ЛМКП «Львівтеплоенерго» з будівництва, реконструкції і капітального ремонту Володимир Штейбарт.

За його словами, нова котельня замінює дві відомчі підвальні котельні, що раніше обслуговували школи №53 на вул. Замарстинівська та №87 на вул.Чорновола. Ці котельні вже ліквідовано, тривають роботи з ліквідації ще однієї котельні на вул. Під Дубом,4.

«Враховуючи щільну забудову, на цьому місці не було можливості збудувати котельню іншого плану, тому було прийнято поставити котельню потужністю 1890 кВт німецької фірми «Viessmann». Це перша мобільна котельня у Львові. Подібна котельня встановлена у Залізничному районі біля школи №67», – каже Володимир Штейбарт.

Як повідомив Штейбарт, вартість такої котельні разом із усім комплексом робіт обійшлася місту в 3,7 млн грн. Нова котельня відрізняється від старих тим, що вона має коефіцієнт корисної дії 93% (на старих – 60-65%).

Крім того, котельня працює в автономному режимі. «Якщо на вулиці плюсова температура, то котельня сама автоматично розвантажується, і, навпаки, коли на дворі мороз, вона сама включається, нагрівається до відповідної температури і вимикається», – розповідає В. Штейбарт.

«Котельня вигідна ще й тим, що її можна переміщати з місця на місце. Також вона дозволяє економити газ та надавати якісні послуги», – додає заступник директора.

Наразі дана котельня подає тепло лише до двох вищеназваних шкіл. Планується, що до неї підключать ще й приміщення санепідемстанції та три житлові будинки Шевченківського району. Також, за словами Штейбарта, подібна котельна зараз монтується у Личаківському районі на вул. Котика, яка замінить чотири підвальні котельні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *