ОСТАННІ НОВИНИ

Квартплату у Львові планують збільшити на 30%

Львівський портал

|

Уже найближчим часом тариф на утримання будинків та прибудинкових територій можуть збільшити на 30%. Принаймні таку пропозицію під час громадських слухань про тарифи на квартплату озвучила заступник начальника управління житлового господарства ЛМР Наталія Герус, передає кореспондент «Львівського порталу».

За її словами, підвищення квартплати зумовлене зростанням мінімальної заробітної плати з 515 грн до 605 грн. Вона також наголосила, що ЛКП Львова є збитковими, і тому потрібно підвищувати квартплату. Ще одним аргументом чиновниці стало те, що комунальні підприємства міста недоотримали понад 14 млн грн із квартплати від мешканців міста, але водночас вона запевняє, що підприємства вже спалити податок на прибуток. А відтак погасити утримані збитки ЛКП планують завдяки збільшенню квартплати від мешканців.

Натомість представники громадських організацій та мешканці Львова, присутні на громадських слуханнях, обурені тим, що міська влада планує погашати збитковість ЛПК за рахунок підвищення квартплати для сумлінних мешканців, що вчасно сплачують за комунальні послуги. Вони наголошують на тому, що свою збитковість ЛКП мають погашати за рахунок роботи із боржниками.

Ще однією «родзинкою» громадських слухань є те, що, як завжди, відсутні розрахунки тарифів на квартплату як аргумент підвищення тарифу.

Довідка. Якщо виконком затвердить нові тарифи на квартплату, львів’яни платитимуть на 10 – 30 копійок більше.

Нагадаємо, що навесні цього року тариф на утримання будинків та прибудинкових територій уже фактично збільшили удвічі.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *