ОСТАННІ НОВИНИ

На території ЗахОК налічується близько 150 тисяч тонн боєприпасів

|

Приблизно 150 тисяч тонн боєприпасів налічується зараз на території дев’яти областей, що входять до Західного оперативного командування, повідомили «Львівський портал» у прес-службі ЗахОК. Вони розміщені на 10 складах, чотири з яких підпорядковані власне ЗахОК.

З початку року по сьогодні з цих арсеналів вивезено та утилізовано 11 тисяч тонн боєприпасів. За даними прес-служби, вивіз проходить повільно з огляду на те, що складною і тривалою є сама процедура, а також через брак фінансів та нарядів на вивіз уже на конкретні підприємства.

Боєприпаси з двох великих складів у Брюховичах біля Львова та у місті Славута Хмельницької області мають бути вивезені до кінця листопада цього року.

Зараз на цих складах зберігають лише ті боєприпаси, термін використання яких або незабаром закінчиться, або ж ті, що вже підлягають утилізації. Реактивні боєприпаси, що були на цих складах, вивезені на початку 2006 року, а боєприпаси, які мали довший термін зберігання, вивезли вже цього року на віддалені від населених пунктів арсенали.

Крім того, у прес-службі підкреслили, що учора і сьогодні в штабі ЗахОК відбулися наради, під час яких було вирішено, що офіцери-логісти штабу, які займаються питаннями збереження боєприпасів, вирушають з перевірками вибухо- і пожежної безпеки на усі підпорядковані командуванню склади боєприпасів.

«На цих об’єктах ведеться постійний моніторинг і будемо сподіватися, що розформування цих складів пройде спокійно» – сказав начальник прес-служби ЗахОК О.Поронюк. За його словами, у червні та липні цього року в ЗахОК проводили навчання підрозділів що відповідають за безпеку на складах боєприпасів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *