ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові не курсують трамваї та тролейбуси: працівники електротранспорту страйкують

|

Сьогодні зранку жоден трамвай чи тролейбус Львова не вийшов на лінію. Причина цього – працівники електротранспорту Львова страйкують через невиплату їм заробітної плати. Як повідомив «Львівському порталу» заступник директора ЛКП «Львівелектротранс» Богдан Заєць, працівники підприємства не отримували зароблених грошей протягом липня-серпня та станом на сьогодні для погашення заборгованості по зарплаті необхідно 3 мільйони 800 тисяч гривень.

Якщо вчора у Львові страйкували лише працівники тролейбусного депо, то сьогодні до них приєдналися також і працівники трамвайних депо.

У той же час, за словами Богдана Зайця, страйк працівників електротранспорту спонукало наближення 1 вересня. «Діти працівників підприємства йдуть до школи, а у них немає коштів, аби підготувати їх до нового навчального року», – зазначив він.

У той же час Богдан Заєць наголосив, що є надія на те, що керівництву ЛКП «Львівелектротранс» та міським чиновникам вдасться домовитися з працівниками підприємства й вони припинять страйк, а відтак. буде відновлено курсування електротранспорту.

Що ж стосується повідомлення прес-служби Львівської міської ради про 1 мільйон гривень, які надійшли з державного бюджету на погашення заборгованості із зарплати працівникам «Львівелектротрансу», то за словами Богдана Зайця, ці кошти не вирішують проблеми працівників підприємства. «Ці кошти дозволять погасити лише 25 % заборгованості», – зазначив він.

«Вирішення проблеми в тому, що ми повинні отримати зароблені кошти, але добиватися їх повинні не ми, а міські органи. Працівники електротранспорту Львова дуже працьовиті й не звикли байдикувати, але цей страйк – це крик душі», – зазначив Богдан Заєць.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *